Productnieuws: Motul NGEN 5 & 7 Motorolie

Motul innoveert met de nieuwe NGEN 5 & 7 motorolie.

 

Ook voor de fabrikanten van smeermiddelen mag het tegenwoordig allemaal iets groener. Motul lanceert met de NGEN 5 & 7 een nieuwe generatie smeerolie. De innovatie zit 'm in het feit dat de basis van beide motorolie-varianten gebruikte olie is. 

Motul wil het zelf geen recyclage noemen, maar heeft het over regeneratie. In tegenstelling tot het eerste, relatief eenvoudige filtratieproces, wordt de nieuwe NGEN motorolie vervaardigd door hoogwaardige, gebruikte olie te recupereren en hoogtechnologisch te raffineren. Het eindproduct is, volgens Motul, een hoogkwalitatieve motorolie die voor respectievelijk 50% (NGEN 7) en 75% (NGEN 5) uit geregenereerde basisolie bestaat, of waarbij de basisolie voor 25% gemaakt is van hernieuwbare grondstoffen (NGEN HYBRID). Dat is op zich al een positieve ontwikkeling. Maar Motul stelt dat het dit regeneratie-proces eigenlijk tot in het oneindige herhaald kan worden. Het is de bedoeling dat ook gebruikte NGEN motorolie op zijn beurt in het productieproces terecht komt. Motul stelt dat de NGEN motorolieën een perfect voorbeeld van een circulair productieproces zijn. 

Motul stelt dat de nieuwe NGEN 5 en 7 een perfecte mix van innovatie en prestaties vormen.   Ondanks hun duurzame insteek, presteren ze volgens de Franse smeermiddelengigant beter dan de huidige 5- en 7-reeks producten. De anti-slijtagewerking en de zuiverheid zouden  identiek blijven, maar de levensduur, het (olie)verbruik  en responsiviteit zouden verbeteren. Ook de verpakking is een stuk duurzamer: alle NGEN-producten worden nu afgevuld in een voor 50 procent gerecycleerde, én volledig recycleerbare plastic bus.

Tot slot brengt het nieuwe NGEN-productieproces ook een energiebesparing met zich mee. Motul stelt dat er voorheen er voor 1 liter basisolie maar liefst 84 liter ruwe olie nodig was.  Het nieuwe regenereratie-proces  kost 50 tot 80 procent minder energie! Zo is een liter gebruikte olie na het hoogtechnologisch raffinageproces volgens Motul goed voor 650 milliliter aan geregenereerde basisolie, 140 ml bitumen, 80 ml diesel, 80 ml water en amper 50 ml aan afvalresidu. 

Bron: persbericht Motul

Foto's: Motul

Geschreven op 16 oktober 2023
© Motoren & Toerisme