Getest: Muc-Off Waterless Wash

Het Engelse Muc-Off is met zijn hoogwaardige reinigingsproducten geen onbekende in het wereldje van extreme sporten op twee wielen. Hun marketingstrategie kan zo in het handboek en doet denken aan die van Red Bull. Muc-Off is dan ook de hoofdsponsor bij meerdere teams in allerlei extreme disciplines en meteen te herkennen aan de felroze lijfkleur. Onlangs kregen we hun nieuwe Waterless Wash om onderweg te testen. 

Tijdens onze motortesten of reizen zijn we natuurlijk nooit zeker van mooi weer. Daarom zijn de motoren tegen onze eerste fotostop vaak bezaaid met vliegen of ander vuil na een bui. Omdat we de nieuwe motoren graag op hun best tonen, was een selfcarwash dan de eerste oplossing voor een opfrisbeurt. Maar in afgelegen gebieden betekent dat vaak een omweg en het is ook prijzig. Tegenwoordig hebben we deze Waterless Wash van Muc-Off mee om oppervlakkig vuil te verwijderen. 

Muc-Off Waterless Wash

Snoepgoed

Spray enkele keren over het bezoedelde oppervlak, laat het een paar seconden inwerken en daarna kan je - liefst met een microvezeldoek om krassen te voorkomen - het vuil snel wegvegen. Je hebt dus geen water nodig en het product laat ook geen strepen na. Het oppervlak wordt niet enkel gereinigd maar ook gepolijst en laat een glans achter zonder te kleven. De kwakkelzomer was alleszins ideaal om onze testmotoren telkens opnieuw te voorzien van een laag smurrie. Meermaals hebben we dus kunnen profiteren van deze Muc-Off Waterless Wash die moeiteloos oppervlakkig vuil verwijdert. Als de motor volhangt met zandkorrels en modder kan je beter naar de hogedrukspuit grijpen in een selfcarwash, maar tussen grote wasbeurten door is deze Waterless Wash een perfecte partner. Als bonus ruikt de vloeistof zoals ze er uit ziet, naar heerlijk roze snoepgoed. 

Één bus van 750 ml kost € 18,99 en daar kan je best even mee verder omdat je met enkele sprays voldoende hebt. Onze bus is na een volle test- en reiszomer nog steeds niet leeg. Om het volledig af te maken kan je ook het 2-in-1 microvezel washandje bestellen om krassen te voorkomen. Let wel op, echt hardnekkig vuil zal alsnog krassen maken, wees dus voorzichtig en wrijf niet te hard. Wij zijn alleszins fan en het is een vast item geworden op onze trips. 

2-in-1 microvezel washandschoen
2-in-1 microvezel washandschoen

Meer informatie en bestellen op: https://eu.muc-off.com/nl/

Tekst: Charly de Kinderen

Foto's: Bob Van Mol & Muc-Off

Geschreven op 29 augustus 2023
© Motoren & Toerisme