Belgische Champion Lubricants wordt officieel partner van het FIM EWC

Het FIM Endurance World Championship heeft Champion Lubricants bevestigd als 'Official Lubricant Partner' voor de komende twee jaar - het resterende seizoen 2020 en opnieuw in 2021.

Ondanks de ongekende uitdagingen waarmee zowel de industrie als motorsport te maken hebben, heeft Champion Lubricants reden tot vieren met de aankondiging van dit nieuwe partnership dat bedoeld is om het lange termijn engagement voor motorsport op het hoogste niveau en de toonaangevende innovatie te versterken. Daartoe hebben Champion Lubricants en het FIM Endurance World Championship (EWC) zich verenigd metéén doel voor ogen: de grenzen van motorprestaties verleggen. De samenwerking komt op een perfect moment voor Champion Lubricants, dat in de tweede helft van vorig jaar zijn uitgebreide nieuwe one-stop assortiment motorfiets-producten lanceerde met 3 productgroepen: smeren, reinigen en koelen voor alle niveaus van rijders: MOTO HP voor de occasionele rijder, PROPULSE TT voor de veeleisende rijder en PRORACING GP voor de circuitrijder voor wie alleen het beste goed genoeg is.

Snelheid. Vastberadenheid. Volharding - Het FIM Endurance World Championship in één oogopslag

Het FIM Endurance World Championship is het belangrijkste endurance moto kampioenschap op wereldniveau. Het seizoen bestaat uit een reeks van 5 uithoudingsraces (met een duur van acht, twaalf of vierentwintig uur) die worden gehouden op bestaande racecircuits. De resultaten van elke race worden gecombineerd om drie Wereldkampioenen te bepalen in categorieën rijders, teams en fabrikanten.

Tegenwoordig wordt dit kampioenschap vertegenwoordigd door 40 vaste teams met 120 profrijders verdeeld over 28 nationaliteiten. In totaal nemen 6 motofabrikanten deel, waaronder: Yamaha, Ducati, Honda, BMW, Kawasaki, Suzuki inclusief 3 bandenfabrikanten: Dunlop, Bridgestone en Michelin.

EWC heeft een breed bereik met meer dan 760 uitgezonden uren naar 150 miljoen kijkers via 22 tv-kanalen in 130 landen verspreid over 5 continenten, met enkele races die tot 60.000 fans verwelkomen, waardoor het een van de meest bekeken en bijgewoonde motorsportkampioenschappen ter wereld is.

Ondanks een zwaar herzien seizoen, zullen er in het EWC kampioenschap twee races plaatsvinden - de Le Mans 24 Heures Motos en de EWC-finale in Estoril, Portugal (ter vervanging van de onlangs geannuleerde Bol d'Or) - die beiden zullen worden ondersteund door Champion Lubricants. Het seizoen 2021 omvat de Le Mans 24 Heures Moto evenals de 8 Hours of Sepang, de Duitse Speedweek, de Bol d'Or en de Suzuka 8 hours, die een van de meest fantastische kampioenschappen in motorsport afsluit.

Champion-ambassadeur Vincent Philippe

Break new ground – De samenwerking

Frédéric Decroix, de Global Marketing Director van Champion Lubricants, zei over de nieuwe samenwerking: “Het FIM Endurance World Championship is een spannend spektakel dat rijders en moto’s tot extreme limieten duwt die enerzijds moed, focus en vastberadenheid vereisen van de teams, en anderzijds prestatie, innovatie en betrouwbaarheid van hun moto’s en smeermiddelen. Volledig in lijn met onze Champion merkbelofte ‘Release The Full Potential’, is het alleen wanneer moto en rijder perfect op elkaar afgestemd zijn, dat deelnemers op hun best kunnen presteren tijdens de race. Bovendien zal deze samenwerking, dankzij de vele races, een ongelooflijk platform bieden om enerzijds de kracht van het merk Champion te demonstreren en anderzijds de piekprestaties van motoracen te ondersteunen. Ondanks ongelukkige vertragingen en complicaties als gevolg van de wereldwijde gezondheidscrisis, zijn we toch erg verheugd om de samenwerking hier in het wereldberoemde Le Mans van start te laten gaan."

Naast een sterke merkaanwezigheid op alle races van het FIM EWC-seizoen, omvat de samenwerking ook zichtbaarheid op Eurosport 1 en 2, samen met aanzienlijke online aanwezigheid. Vincent Philippe, 10-voudig FIM EWC kampioen, heeft zich ook aangesloten bij Champion Lubricants als officiële merkambassadeur en als de nieuwe Franse dealer van Champion Lubricants in Besançon. Met een grondige kennis van motoprestaties en EWC-racen zal Vincents legendarische status samen met zijn overvloed aan ervaring een belangrijke rol spelen bij het geven van een zeer krachtige stem aan het merk Champion Lubricants binnen dit kampioenschap.

Na de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst met de promotor Eurosport Events zei hun Head of Event, François Ribeiro: “We zijn erg blij dat Champion Lubricants aan boord is gekomen als officiële FIM EWC partner naast Tag Heuer, Dunlop en Webike. We zijn bekend met de premium prestaties van hun producten en hebben contact met het merk sinds de lancering van hun 360° assortiment motoproducten vorig jaar. Champion zal met ons samenwerken met ingang van de 24 Heures Motos, die de herstart van het kampioenschap betekent en een spannende show op de baan belooft te worden”.

 

Bron: persbericht Champion Lubricants

Geschreven op 28 augustus 2020
© Motoren & Toerisme