TracTive X-Treme Pro vering voor Aprilia Tuareg 660

Eerder dit jaren zagen we Aprilia’s Tuareg nog domineren in de Africa Eco Race. Heb je na het zien van de dromerige beelden de rally-microbe opgelopen? Goed nieuws dan: TracTive Suspension lanceerde zonet de X-Treme Pro Suspension kit voor de Aprilia Tuareg 660.

Het Nederlandse TracTive specialiseert zich in motor- en autovering. De X-Treme Pro-lijn die nu beschikbaar is voor de Tuareg bestaat uit een cartridge kit voor de voorvork en een volledige achterschokbreker. Zowel voor als achteraan is deze ophanging volledig instelbaar. In- en uitgaande demping is individueel instelbaar voor lage en hoge snelheid.

De achterschokbreker komt met een PDSII-systeem (progressive damping system) en de voorvork heeft een hydraulische eindstop. Deze twee systemen zorgen ervoor dat het einde van de veerweg minder hard aanvoelt wanneer je die limiet bereikt. Achteraan zien we een 46 mm zuiger en de closed cartridge voorvork werkt met een grote 35 mm zuiger.

Zowel de voorvorkkit als de achterschokbreker komen in drie varianten: met de standaardrijhoogte, met 20 mm extra veerweg en met 20 mm minder veerweg.

De TracTive X-Treme Pro kit is volledig herbouwbaar, zo kan je de componenten steeds onderhouden in plaats van vervangen.

Goedkoop is deze kit niet: de voorvorkkit start vanaf 1249 euro, de achterschokbreker vanaf 999 euro. TracTive heeft momenteel nog geen verdeler op Belgisch grondgebied, maar je kan wel vlak over de Nederlandse grens terecht in bijvoorbeeld Terneuzen.

Samenstelling: Maarten Van Caesbroeck

Geschreven op 2 mei 2024
© Motoren & Toerisme