Productnieuws: Touratech accessoires voor KTM 890 Adventure

De Duitse accessoire-specialist Touratech speelt op de populariteit van de KTM 890 Adventure in met een uitgebreide accessoire-lijn. Touratech ontwikkelde voor de Oostenrijkse middenklasse allroad zowel bagagemogelijkheden, beschermingsproducten, als ergonomische oplossingen.

Om bagage mee te nemen op de KTM 890 Adventure, en diens R-variant, ontwikkelde Touratech een frame van 18 mm dikke roestvrij stalen buizen. Op dat frame kan langs beide zijden een aluminium ZEGA zijkoffer bevestigd worden. De ZEGA zijkoffers zijn verkrijgbaar met een inhoud van respectievelijk 31, 38 of 45 liter. Verder brengt Touratech ook een topcaserek voor de KTM 890. Daarop past een soft bag uit Cordura, met een volume van 9 liter.

 

Omdat krassen liefst te vermijden zijn, brengt Touratech ook valprotectie voor de 890 Adventure. Die collectie omvat valbeugels voor de stroomlijn (tweedelig) en tank (driedelig) en een zogenaamd ‘hard part’ voor de carterbeschermer. Deze roestvrij stalen plaat versterkt de standaard carterbeschermer .

Verdere Touratech-accessoires voor de KTM 890 Adventure zijn: comfortzadels uit één stuk, een extensie voor de zijstand (grotere voetafdruk) en een extensie voor het rempedaal.

 

Tekst: BJ

Bron: persbericht Touratech

Foto's: Touratech

Geschreven op 3 mei 2021
© Motoren & Toerisme