Productnieuws: Touratech accessoires voor de nieuwe BMW R 1300 GS

Touratech speelt kort op de bal en lanceert de eerste reeks accessoires voor de nieuwe BMW R 1300 GS.

 

Anno 2023 brengt Touratech aftermarket producten voor motorfietsen van verschillende constructeurs op de markt. Maar de Duitse accessoire-gigant begon ooit als BMW Motorrad-specialist. Ook nu nog vormen de accessoires voor BMW Motorrad-producten een belangrijk aandeel in de omzet van Touratech en een groot stuk daarvan wordt gegenereerd door de BMW GS. Geen wonder dus dat Touratech er als de kippen bij is om een eerste serie accessoires voor de nieuwe R 1300 GS op de markt te brengen. In deze eerste fase gaat het vooral om bagage op maat van de nieuwe GS, alsook valbescherming. Hieronder lichten drie producten uit:

1. Zega Mundo aluminium zijkoffers

Deze ZEGA Mundo zijkoffers hebben een aluminium body van 1.5 mm dik. Touratech brengt deze kofferset in drie verschillende inhoudsmaten op de markt: 31, 38 of 45 liter. De set is in één enkele kleurstelling (Natural aluminium) leverbaar en is voorzien van een rek op maat. De basisprijs bedraagt € 838,15.

2. Binnentas voor BMW Motorrad Vario koffers

Dat BMW Motorrad z'n eigen Vario bagagesysteem voor de R 1300 GS op de markt brengt, is Touratech niet ontgaan. Maar de aftermarket-specialist wil daar ook graag een graantje van meepikken. En dus komt Touratech met binnentassen in textiel die in de BMW Motorrad Vario-koffers passen. Touratech brengt er drie verschillende op de markt die respectievelijk op maat van de linker- en rechter zijkoffer en de topcase van het Vario-systeem gemaakt zijn. De prijs per binnentas bedraagt € 70.50.

3. 'Expedition' carterbeschermer

Carterplaten zijn meer dan zomaar 'blingbling' en beschermen gevoelige motoronderdelen en uitlaatcollectors tegen steenslag. En dat is niet alleen handig op een stenig geitenpad in pakweg Corsica, maar misschien ook wel op onze eigen Belgische wegen. De Expedition carterbeschermer van Touratech is vervaardigd uit 4 mm dik aluminium en versterkt met 3 mm roestvrij staal en komt in 'Natural aluminium'. De basisprijs bedraagt. € 308.74

 

Alle Touratech-accessoires voor de nieuwe BMW R 1300 GS vind je op: https://www.touratech.com

 

Tekst: BJ

Foto's: Touratech

Geschreven op 23 oktober 2023
© Motoren & Toerisme