REV'IT! Sand 4-collectie: veelzijdigheid voor avontuurlijke motorrijders

REV'IT! is al aan z’n 4e editie van de Sand-collectie toe. Met die motorkledinglijn mikt REV'IT! op avontuurlijke motorreizigers. Mensen die de drukte van het dagelijkse leven in de Lage Landen te pas en te onpas ruilen voor dunbevolkte gebieden. Dunbevolkte gebieden zijn meestal ook onherbergzaam. Een eigenschap die een land of streek niet alleen dankt aan z’n specifieke geografie maar ook aan z’n klimaat, of in sommige gevallen klimaten.

Four Seasons in One Day

Van Nieuw-Zeeland, en dan met name het Zuidereiland, wordt er weleens gezegd dat je er vier seizoenen op één en dezelfde dag kan meemaken. ’s Ochtends lijkt het lente, terwijl het op de middag zomert, ’s namiddags grillige buien de kop opsteken, om dan bij valavond over te gaan in koude en mist. En laat precies Nieuw-Zeeland nu één van de droombestemmingen van veel avontuurlijke motorrijders zijn.

Maar je moet niet eens naar onze tegenvoeters trekken om met dergelijk grillig weer geconfronteerd te worden. Ook in Ierland, Schotland én ja zelfs in onze eigenste Ardennen kunnen deze weerfenomenen je overkomen. Punt is dat je je er als motorrijder wil tegen beschermen, met kleding die niet alleen aan de elementen kan weerstaan maar ook nog eens tegen een stootje kan. Want bijna overal ter wereld hangt er wel ergens één takje net iets te laag.

REV'IT!'s Sand 4-collectie is perfect geschikt voor gebruik tijdens de vier seizoenen. De Sand 4-collectie omvat jassen, broeken en handschoenen en dat zowel voor dames als heren.

Jas

De Sand 4 H20 jas biedt z’n gebruiker het hele jaar rond comfort. Zo biedt hij dankzij REV'IT!'s eigen Ventilation Control System (VCS) de nodige verkoeling, maar beschermt hij dankzij de hydratex-voering ook tegen vocht. Deze voering, is net als de thermo-voering (voor koudere omstandigheden) uitritsbaar. De waterproof-voering met thermal liner is overigens ook apart draagbaar.

Daarnaast is de jas voorzien van CE-level 2 protectie-elementen en werd bij de fabricatie ervan ook al aan de eventuele toevoeging van twee CE-level 1 borstbeschermers gedacht. De jas kan overigens ook met een rugbeschermer (CE-level 2) uitgerust worden, maar net als de borstbescherming moet deze laatste apart aangekocht worden. De Sand 4 H20 jas is er zowel voor dames als heren.

 

Broek

Bij een jas hoort natuurlijk een bijpassende broek. In deze collectie is dat de Sand 4 H2O. Deze broek is verstelbaar aan taille, kuiten, onderbenen en enkels. Bovendien is het kledingstuk geventileerd én waterdicht tegelijk. Net als bij de jassen is de waterproof-voering uitneembaar, datzelfde geldt ook voor de thermo-voering.

De broek rekt zowel in de taille als aan de rugzijde mee, en ze is voorzien van zakken aan de bovenbenen en de heupen. Het grippaneel op het zitvlak kan van vitaal belang zijn bij vochtige of steile rij-omstandigheden.

 

Handschoenen

Handschoenen worden wel eens als accessoire afgedaan, maar in de REV'IT! Sand 4-lijn zijn ze zeker niet zomaar een detail. Naast verstevigingen ter hoogte van de bovenste knokkelgewrichten en vingers en het gebruik van 3D air mesh voor ventilatie-doeleinden, zijn de Sand 4 handschoenen ook voorzien van een touchscreen vingertop.

Die laatste feature laat toe, om met je handschoenen aan toch je smartphone te bedienen. REV'IT! brengt overigens ook een H20-versie van deze handschoenen, wat betekent dat deze variant voorzien is van hydratex-voering en dus waterproof is.

REV'IT! Sand 4-collectie

Geschreven op 29 april 2021
© Motoren & Toerisme