Productnieuws: SHOEI NXR2

SHOEI wil met z'n gloednieuwe NXR2 integraalhelm opnieuw voor een mijlpaal zorgen. Dankzij  de decennia aan ervaring in de racerij, de geavanceerde fabricage-technologie en de introductie van z'n voorganger de NXR in 2014, kon SHOEI een nieuwe premium integraalhelm ontwikkelen: de NXR2. 

De NXR2 kreeg volgens SHOEI een innovatief en compact design en dat met het oog op geoptimalizeerde aerodynamische prestaties. Het volledig nieuwe ontwikkelde viziersysteem (CWR-F2), inclusief PINLOCK EVO-lens, is net als voordien makkelijk aan te brengen en te verwijderen. Doordat de PIN zich nu buiten zicht bevindt, is niet alleen de visibiliteit verbeterd, maar opent en sluit het vizier nu ook makkelijker dan voorheen.

Centraal op het voorhoofd van de NXR2 bevinden zich nu een luchtinlaat met twee gaten, daarnaast zijn er ook bovenaan links en rechts luchtinlaten. Die lay-out moet voor een stabiele, doch adequate luchtstroom zorgen, en dan vooral in een sportieve rijhouding. Warme lucht wordt dan weer achteraan afgevoerd door 'uitlaten' die eveneens dienst doen als mini-spoilers. Zodoende wordt er een efficiĆ«nte balans tussen in- en uitstroom van lucht gecreĆ«erd.

 

De vier uiteindelijke maten (XXS-XXL) van de NXR2 worden met vier verschillende schaalmaten geproduceerd. Op die manier wordt de  constructie van de helm zo compact mogelijk gehouden. Uiteraard is de NXR2 voorzien van alle mogelijke SHOEI-eigenschappen, van een perfecte ventilatie, via een optimaal comfort, tot een wasbare binnenvoering en sneldrogend materiaal. De NXR2 is tenslotte ook gehomologeerd volgens de ECE 22.06 standaard voor motorhelmen. 

 

De NXR2 is leverbaar vanaf september 2021. Meer informatie op: www.shoei-europe.com

 

Bron: persbericht SHOEI

Foto's: SHOEI

Geschreven op 10 mei 2021
© Motoren & Toerisme