Productnieuws: Bell Moto-10

Met de Moto-10 presenteert Bell Helmets de nieuwste telg uit een roemrijke helmen-familie. Bells Moto-reeks is al jaren een referentie onder de premium offroad-helmen. De rijke familiegeschiedenis begon al in 1979, toen Bell de Moto-3 lanceerde. De Moto's waren, én zijn, in de eerste plaats voor motorcross bestemd maar hun degelijkheid maakte dat ook beoefenaars van andere offroad-disciplines deze helmen spoedig ontdekten. Bovendien hoef je niet eens op een crossparcours, een enduro-special of een speedway-baan je ding te doen, want je kan ook als recreant een Bell Moto dragen.

De Bell Moto-10 heeft een buitenschaal uit koolstofvezel en is voorzien van een Multi-directioneel impact protectie-systeem, of MIPS. Dat laatste systeem is de afgelopen jaren toch wel dé standaard geworden als het op premium offroad-helmen aankomt.

Via een inlaatkanalen boven het vizier (waar je stofbril moet zitten) en in het kinstuk wordt verse, koele lucht aangevoerd. De warme lucht van de zwetende rijder wordt via zij-uitlaten en een afvoer achteraan geëvacueerd. Achteraan zijn de onderranden van de helm voorzien van zogenaamde NMR-bumpers. NMR staat daarbij voor 'No Missed Races', maar het komt er vooral op neer dat een helm op zijn beurt geen onnodig lichamelijk leed (en dan vooral in de vorm van gebroken sleutelbeenderen) mag veroorzaken. 

De Bell Moto-10 komt in één kleurstelling, Matt Gloss Black, en dat in de maten S tot en met XL. De helm voldoet aan de geldende ECE-normen, heeft een garantie van 5 jaar en wordt geleverd met bijpassende helmzak. De adviesprijs bedraagt € 899.

Meer info op: www.bihr.eu

Geschreven op 22 april 2021
© Motoren & Toerisme