Productnieuws: Alpinestars Supertech R10

Het Italiaanse merk Alpinestars heeft een ijzersterke reputatie opgebouwd in de motorsportwereld. We kennen Alpinestars in de eerste plaats vanwege de laarzen waarmee het merk notoriteit verwierf, later richtte het merk zich ook op andere kledingsstukken waaronder volledige leren combi’s, maar ook toerjassen uit textiel.

Red Bull KTM MotoGP-rijder Jack Miller draagt sinds dit seizoen een Alpinestars Supertech R10 helm.

In 2018 stelde het merk z’n eerste crosshelm voor, nu vijf jaar later, is het tijd voor de allereerste Alpinestars weg(race)helm de Supertech R10.

Aandachtige MotoGP-kijkers hebben misschien al opgemerkt dat Jorge Martin (Prima Pramac Ducati) en Jack Miller (Red Bull KTM) sinds dit jaar met een Alpinestars-logo prominent vooraan – boven het vizier - op de helm rondrijden: in beide gevallen ging het om een voorproductie-model van de Supertech R10.

Dat wil meteen ook zeggen dat de Alpinestars Supertech R10 aan de hoge homologatienormen inzake helmen van de FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme) voldoet. 

De buitenschaal van de Alpinestars Supertech R10 bestaat uit vier lagen. De buitenste laag bestaat uit hoge densiteit 3K koolstofvezel, daarna volgt een laag van, uni-directionele koolstofvezelcomposiet gevolgd door een laag bestaande uit glas- en koolstofvezel en helemaal onderaan vinden we een laag aramidevezel.

De Supertech R10 in wegconfiguratie.

Alpinestars zegt dat het de Supertech R10 ontworpen heeft met het oog op aerodynamische stabiliteit en efficiëntie. De toevoeging van zijvleugeltjes en een spoiler – afhankelijk van gebruik op de weg of op circuit – zou volgens Alpinestars de luchtweerstand met nog eens 4,54% kunnen reduceren. Alpinestars claimt ook dat de zichtbaarheid vanuit een Supertech R10 een stuk groter is dan bij vergelijkbare helmen. Lateraal is een zicht mogelijk van 220°, verticaal is dat 57°.

 

Alpinestars gaat de Supertech R10 nu in een beperkte serie van 200 exemplaren op de markt brengen. Die 200 exemplaren zijn vanaf maandag 10 juli 18u00 te bestellen via Alpinestars.com.

 

Tekst: BJ

Foto's: Alpinestars

Video: YouTube.com/Alpinestars

Geschreven op 20 juni 2023
© Motoren & Toerisme