Productnieuws: AGV Pista GP R VR46

In samenwerking met Valentino Rossi en Aldo Drudi, stelt AGV de VR46 voor, de meest gesofisticeerde helm uit het racing gamma, in de stijl van de seventies en met de iconische symbolen van Valentino Rossi.

AGV is de helmpartner van Valentino Rossi sinds het begin van zijn carrière. Gedurende   23 jaar heeft AGV meer dan 50 replica’s gefabriceerd, ondertussen een pure traditie voor Valentino Rossi. Dit jaar zet de MotoGP kampioen de traditie verder met de AGV Pista GP R VR46, die hij zal dragen gedurende dit seizoen.

Het design is puur en eenvoudig. De overvloedige decoratieve elementen die altijd de helmen van The Doctor gesierd hebben, maken plaats voor de zon en de maan. Ook de kleuren zijn onuitgegeven: Mat blauw met fel geel en carbon delen.

De VR46 maakt gebruik van de vooruitstrevende AGV Extreme Standards technologie, die voor een optimale bescherming, de beste prestaties en het hoogst mogelijke comfort zorgt. Deze innoverende techniek is een revolutie op het vlak van constructie en design en zorgt voor betere prestaties en een betere bescherming tegen schokken, een ruimer gezichtsveld, een revolutionair design, meer doeltreffende aerodynamica, ventilatie en ergonomie.

De samenwerking tussen Valentino Rossi en Aldo Drudi maakte al indruk tijdens de eerste MotoGP-wedstrijd in Doha, waar de helm voor het eerst getoond werd. De fans moeten nog even geduld oefenen, de helm wordt in de loop van 2018 beschikbaar.

Geschreven op 5 april 2018
© Motoren & Toerisme