Momodesign update icoon

Bij ons is de FGTR best populair, maar in Italië is het zonder meer een icoon. Je kan geen Noord-Italiaanse stad bezoeken zonder tientallen ragazzi en ragazza met de stijlvolle helm te zien rondsnorren.

Het originele design is geïnspireerd op de helmen die helicopterpiloten dragen, en dat verklaart mee het succes. Maar ook iconen hebben soms een update nodig en die krijgt hij nu in twee vormen, met FGTR EVO en Classic.

De EVO is het topmodel en krijgt een aantal veiligheidsupdates en een herwerkt vizier dat eenvoudiger te demonteren is. De kenmerkende stiksels worden aangevuld door matte metalen onderdelen. Een troef is het geïntegreerde zonnevizier. Het binnenwerk is uitneembaar en is voorzien op het installeren van een communicatiesysteem. De helm is verkijgbaar in drie schaalmaten en een ruim kleurenpallet.

De Classic is eigenlijk identiek aan de EVO, maar dan zonder het zonnevizier.

De FGTR Classic is verkrijgbaar bij erkende dealers voor een prijs van €199 voor de Mono versie en €219 voor de Multi versie, terwijl FGTR Evo verkrijgbaar is voor een prijs van €229 voor de Mono versie en €239 voor de Multi versie.

Geschreven op 2 mei 2024
© Motoren & Toerisme