Productnieuws: Michelin Road 6/Road 6 GT

Met de Road 6 en Road 6 GT, lanceert Michelin alweer de 6e generatie van een sport-toerband met een ijzersterke reputatie. De Road 6 is zowel geschikt voor sport-, als naked-, allroad- en toermotoren. Daarnaast is er ook nog de Road 6 GT, die voor de zwaardere toermotoren ontwikkeld werd. 

Door toepassing van technologieën die zijn ontwikkeld door ingenieurs in de Michelin R&D centra, heeft de nieuwe MICHELIN Road 6 tot 15% meer grip* op nat wegdek en een 10% langere levensduur** dan zijn voorganger, de Michelin Road 5. Deze prestatieverbeteringen zijn mogelijk gemaakt door een nieuw loopvlakdesign, nieuwe rubbermengsels en een nieuwe architectuur van de band.

Design van het loopvlak:

Een geoptimaliseerde groef/loopvlakverhouding van 14% (verhouding groeven ten opzichte van het loopvlakrubber) levert betere gripprestaties in natte en droge omstandigheden. Deze verhouding verandert niet in bochten en biedt daardoor een constante grip.

MICHELIN Water EverGrip technologie: een gepatenteerde lamellentechnologie ontwikkeld door Michelin voor een hoge mate van grip op nat wegdek om rijders veilig te houden in natte weersomstandigheden. De lamellen zijn zo ontworpen dat ze zich bij het slijten van de band verder openen, zodat de grip op peil blijft.

Nieuw hellingshoek van groeven en lamellen, met langere hoeken om door de waterfilm te breken en grip te houden op een natte ondergrond.

Rubbermengsel:

Een 100% silica compound met toepassing van de MICHELIN Silica Technology verbetert de grip in koudere omstandigheden en op vochtige en natte wegen zonder enige concessie te doen aan de levensduur van de band.

De MICHELIN 2CT+ (2 Compound) technologie voorziet erin dat, zowel bij de voor- als achterband, de verschillende loopvlakdelen optimaal zijn afgestemd op de verschillende rijeigenschappen. De harde onderlaag van het loopvlakrubber is voor behoud van stijfheid in bochten. De zachtere bovenlaag, die het contact met de weg maakt, biedt een zeer goede grip en veel kilometers in droge en natte omstandigheden.

Architectuur van de band:

De MICHELIN Radial X Evo technologie, met 90-graden lagen in het bovenste deel van de band, garandeert een brede voetafdruk die zowel op rechte stukken als bij overhellen een hoge mate van grip geeft. De laag in de zijwanden van de nieuwe generatie Radial X Evo is op een speciale manier gevouwen voor nog meer flexibiliteit en comfort bij het absorberen van oneffenheden in de weg. Bij hoge snelheden blijft de band stabiel waardoor hij uiterst geschikt is voor zeer krachtige motoren. Het algehele effect van deze technologie is een geoptimaliseerde handling en responsiviteit van de band voor rijplezier en fun zonder concessies te doen aan veiligheid.

De MICHELIN Aramid Shield technologie bestaat uit het toevoegen van een aramide laag aan de bovenzijde van het karkas. Deze laag biedt weerstand tegen uitzetting door centrifugekrachten bij hoge snelheden. Ook vermindert het gewicht en biedt ze een uitstekende stabiliteit.

 

De nieuwe MICHELIN Road 6 is per 1 januari 2022 beschikbaar bij dealers; de voorband in zes en de achterband in acht afmetingen. De MICHELIN Road 6 GT voorband is leverbaar in één afmeting en de achterband in drie afmetingen. Hiermee kan deze band worden gemonteerd onder allerlei typen motoren: van smalle roadsters zoals de KTM 390, tot sportmotoren, trail motoren, en GT- machines als de BMW K1600 GT/GL.

 

Bron: persbericht Michelin

Geschreven op 11 januari 2022
© Motoren & Toerisme