Productnieuws: Bridgestone BT46

Battlax BT46: volkomen nieuw ontwikkeld

In de enthousiaste wereld van classics en youngtimers is de Bridgestone BT45 een begrip. De band heeft een ijzersterke reputatie opgebouwd als het rubber waar iedere oudere motorfiets opvallend veel beter mee weet te presteren. Zeker in de regen, waar de originele banden van deze motoren nou niet bepaald uitblonken in zaken als grip en vertrouwen.

Voor Bridgestone is het belangrijk dat ook de rijders van dit type motoren profiteren van de voordelen die de hedendaagse bandentechnologie biedt.  Denk aan modellen als de BMW tweeklepper boxers, Honda CB900F, Kawasaki Zephyrs, Suzuki GS en GSX modellen en ook voor de nieuwe generatie retro classics als de Guzzi V7, Enfield 650 of Triumph twins.

 

Meer grip, meer fun

Vandaar dat de BT45 nu ingrijpend gewijzigd is. In feite is de BT46 een volkomen nieuwe band, maar wel met behoud van het bekende en geliefde uiterlijk. Althans, zo lijkt dat op het eerste gezicht. De voorband heeft nu echter een omgekeerde V-vorm in het profiel die onregelmatige slijtage tegengaat en voor een geweldige feedback en nog betere stuureigenschappen zorgt. Dankzij de nieuw ontwikkelde silica compound is de grip op nat wegdek op een hoger niveau gebracht, zonder concessies aan de droge grip of levensduur.  En voor alle duidelijkheid is het  logo nu prominent aanwezig op het loopvlak zelf!

Belangrijk voordeel daarbij is dat de BT46 snel in heel veel standaard én ''klassieke' maten vanaf begin 2020 leverbaar zal zijn. De BT46 wordt leverbaar in 21 maten voor de voorband en 27 voor de achterband, waarvan er tien direct al in januari verkrijgbaar zullen zijn. In een latere fase komt de BT46 ook nog in verschillende minder gangbare maten. Tot het zover is blijft de BT45 in deze uitvoeringen gewoon leverbaar.

 

Bron: persbericht Bridgestone

Geschreven op 21 oktober 2019
© Motoren & Toerisme