Primeur: straatlegale carbon wielen

Het is ze gelukt, Thyssenkrupp lanceert als eerste merk carbon wielen voor de openbare weg en die zijn verkrijgbaar via Louis. 

De hoogtechnologische wielen hebben in vakkringen al furore gemaakt, maar de openbare weg was verboden terrein voor deze innovatie. Maar dat behoort nu tot het verleden, want het doel is bereikt: De wielen hebben een ABE-typegoedkeuring en zouden met een minimaal gewicht (voorwiel 1,9 kg, achterwiel 2,9 kg) stabieler en veiliger moeten zijn dan elke aluminium velg.
 

Fysica op z'n best

Afgezien van het onmiskenbare showeffect is het vooral de rijfysica die profiteert van het materiaal. Minder roterende massa betekent minder centrifugale krachten. Minder centrifugale krachten betekent lagere stuurkrachten, een betere handling en betere remstabiliteit. De hele motor zou hierdoor lichter, levendiger en wendbaarder aanvoelen. Allemaal voordelen die zowel tellen op bochtige landwegen en op het racecircuit.

De wielen worden op bestelling geproduceerd bij Thyssenkrupp en worden montagegereed voor jouw motortype geleverd. Het is duidelijk dat het bij Louis gebruikelijke vandaag-besteld-morgen-geleverd voor deze wielen niet geldt. Tot slot komt dit moois natuurlijk niet gratis en dien je een behoorlijke duit achter te laten. De wielsets zijn beschikbaar in twee uitvoeringen: 
Style 1 vanaf 3.499,00 euro met ovale spaken en Style 2,vanaf 3.999,00 euro met gedraaide spaken.

https://www.louis.be/katalog/suche/produkte?search_term=thyssenkrupp

Geschreven op 22 oktober 2019
© Motoren & Toerisme