We, The Riders

De FIM, die instaat voor de globale organisatie van de motorracerij, heeft het ambitieuze plan opgevat om het thema veiligheid op de openbare weg in de spotlights te zetten.

Anno 2018 blijft het nog steeds te gevaarlijk om te rijden met de motor. Dit moet veranderen en het zal enkel veranderen als alle motorrijders samenkomen als nooit te voren om hier aandacht voor te vragen. Deze grootschalige campagne wordt gesteund door enkele van de grootste raceteams en motorlegendes zoals Jorge Lorenzo, Jack Miller, Marc Marquez,… Het project draagt de naam “We, The Riders” en focust niet enkel op onze collega motorrijders, maar op elke vorm van transport met als slogan “roads made for the joy of riding - not the fear of crashing”. 

Al meer dan 100 jaar staat de FIM in voor de belangen van de motorrijder, op en naast het circuit. Een klaar antwoord voor de totaaloplossing hebben ze niet, en is er nog veel werk aan de winkel, maar het thema onder de aandacht brengen kan van alles in gang zetten. Het is net daarom dat ze dit project lanceren. FIM gelooft in de kracht van de mensen en het netwerk van individuen met gemene belangen om deze verandering in gang te zetten. Nu al is voor alle grote motorfabrikanten veiligheid prioriteit nummer 1, zo is de standaardinstallatie van ABS op alle nieuwe motoren een feit geworden. 

Op hun website www.wetheriders.com kan je meer informatie vinden omtrent dit project. Het is mogelijk om je in te schrijven voor deze beweging waardoor je op de hoogte wordt gehouden van nieuwe projecten en hopelijk kan je zelf met voorstellen komen voor de community om de openbare weg voor iedereen aantrekkelijker en vooral veiliger te maken.

Geschreven op 5 september 2018
© Motoren & Toerisme