Video XL: Nockalmstrasse

Aan mooie wegen geen gebrek in Oostenrijk en al zeker niet in Kärnten (Karinthië). Eerder dit jaar toonden we al hoe de Grossglockner Hochalpenstrasse er vanop de motorfiets uitziet, nu is het tijd voor een buur daarvan: de Nockalmstrasse. Beiden bergpassen worden beheerd door hetzelfde bedrijf, de Grossglockner Hochalpenstrasse A.G. Dat maakt dat je, net als voor een ritje over de Grossglocker, je ook voor de Nockalmstrasse moet betalen.

De Nockalmstrasse is een nog relatief jonge weg. Pas in 1971 begon de lokale overheid van Bundesland Kärnten aan een studie voor de weg. Eind jaren ’70 begon men dan daadwerkelijk aan de bouw ervan en in 1981 was de 35 kilometer lange weg klaar. De weg slingert zich via 50 haarspeldbochten, van Innerkrems in het noorden naar Ebene Reichenau aan de zuidkant van de pas. De pashoogte ligt op 2049 meter.  Sinds 1987 is het landschap waardoor de Nockalmstrasse voert, herkend als nationaal park; het Nationalpark Nockberge.

In de video hieronder rijden we mee op een goedklinkende Aprilia Dorsoduro 750 over de Nockalmstrasse.

De Nockalmstrasse is geopend van begin mei tot eind oktober. In de zomer is de weg open voor motorrijders tussen 8u00 ’s ochtens en 18u00 ’s avonds. Tussen 18u00 en 8u00 wordt motorrijders echter de toegang ontzegd. Als motorrijder betaal je € 13 voor een dagkaart, terwijl een 3-weken-ticket € 24,50 kost.  Meer informatie over de Nockalmstrasse vind je op de officiële site van de weg: www.nockalmstrasse.at

 

Tekst: BJ

Foto en video: YouTube.com/everydayisforriding

Geschreven op 19 augustus 2020
© Motoren & Toerisme