Video: WorldSBK 2024 - Voorstelling Aruba.it Ducati

Ducati komt in 2024 met twee wereldkampioenen in de Superbike-klasse uit.

 

De Ducati Panigale V4R wordt sinds z'n introductie in 2019 al als de té kloppen motorfiets in het WK Superbike gezien. Maar ondanks successen in het Britse Superbike-kampioenschap zou het toch 2022 duren vooraleer de machine een eerste wereldtitel op z'n naam schreef. Een titel waarin Alvaro Bautista uiteraard een grote rol speelde. Vorig jaar deed de Spanjaard dat alles nog eens 'dik' over. 

Sportnieuws: 2e opeenvolgende Superbike-wereldtitel voor Alvaro Bautista

Bautista gaat dit jaar op zoek naar z'n derde achtereenvolgende wereldtitel maar gemakkelijk wordt dat niet want door de nieuwe technische reglementering werd de Ducati wat zwaarder (verplicht ballast) en ook qua prestaties wat teruggeschroefd (minder toerental). Bautista krijgt er met Nicolo Bulega als teammaat overigens een gevaarlijke titelrivaal bij. De jonge Italiaan, die eerst naam maakte in Moto3 en Moto2 wist vorig jaar Ducati voor de allereerste maal de wereldkroon in de Supersport te schenken (met de Panigale V2). 

Sportnieuws: Nicolo Bulega kroont zich tot wereldkampioen Supersport

Ducati Corse stelt het Aruba.it WorldSBK-team voor tijdens het traditionele Campioni in Pista-weekend van het merk. Maar daar werd de show grotendeels gestolen door Ducati Lenovo-teamgenoten Enea Bastianini en wereldkampioen MotoGP Francesco Bagnaia. Het superbike-team krijgt dan ook maar enkele 'shots' in de video hieronder toebedeeld.

Video: Sfeerimpressie 'Campioni in Pista'

Tekst: BJ

Foto: Ducati Media House

Video's: YouTube.com/Ducati

Geschreven op 22 januari 2024
© Motoren & Toerisme