Sportnieuws: Nicolo Bulega kroont zich tot wereldkampioen Supersport

Ducati pakt met Nicolo Bulega voor het eerst sinds meer dan 25 jaar nog eens de wereldtitel in de Supersport-klasse.

 

Voormalig GP-racer Nicolo Bulega (Aruba.it Ducati) domineerde dit seizoen het WK Supersport, dat was niet anders in Portimao waar hij op zaterdag de eerste race van het weekend won.

Die zege volstond voor Bulega om zich mathematisch van z’n eerste wereldtitel te verzekeren.  De zege op zaterdag was tot dusver de 14e dit seizoen voor de Aruba.it-rijder.

Vorig jaar, in z’n debuut-seizoen in het WK Supersport werd Bulega vierde in de eindstand en pakte hij verschillende tweede en derde plaatsen. Winst in WK SuperSport-races kwam er pas vanaf dit seizoen voor Bulega.

Bulega’s goede presteren werd eerder deze maand al door het Aruba.it Ducati-team beloond met een WorldSBK-contract voor 2024. Volgend jaar wordt Bulega dus de teammaat van Alvaro Bautista de hoofdklasse van de WorldSBK-cyclus en dat uiteraard op de Ducati Panigale V4 R.

 

Voor Ducati betekent de wereldtitel van Bulega, de eerste in de Supersport-klasse sinds 1997. Toen veroverde Paolo Casoli de titel in de Supersport World Series op een GioCa Moto Ducati 748.

 

Tekst: BJ

Fotos: Ducati Media House

Geschreven op 30 september 2023
© Motoren & Toerisme