Video: 2024 AMA Supercross - Anaheim II

Cooper Webb (450) en Levi Kitchen doen goede zaken tijdens de eerste Triple Crown-ronde.

 

De tweede meeting in Angel Stadium (Anaheim) stond volledig in het teken van de Triple Crown. In dat mini-kampioenschap in het kampioenschap wordt er volgens een ander wedstrijdformaat gereden en dus moesten de 22 beste rijders van elke klasse driemaal aan de bak. In de 450 SX-klasse zagen we de heropstandingen van de Monster Energy Yamaha-rijders. Cooper Webb won het dagklassement en deed vlak voor teamgenoot Eli Tomac. Webb was overigens de vierde verschillende AMA Supercross 450-winnaar in evenveel ronden. Aaron Plessinger, de winnaar van vorig weekend, mocht mee op het podium met de Monster Energy Yamaha-jongens. Plessinger blijft daardoor ook aan de leiding staan in de kampioenschapsstand.

In het 250 SX West-kampioenschap ging de zege in de eerste Triple Crown-ronde naar Levi Kitchen (Pro Circuit Kawasaki). RJ Hampshire en Nate Thrasher (Yamaha) mochten mee op het podium.

De 250 SX West-boys krijgen nu een weekend verlof want het AMA Supercross-kampioenschap trekt komend weekend naar Detroit. Daar zal het Amerikaanse Triumph-fabrieksteam z'n langverwachte competitiedebuut met de nieuwe  TF 250-X crossmotor van het merk maken.

Triumph lanceert TF 250-X crossmotor

Tekst: BJ

Foto: Yamaha Racing

Video: YouTube.com/Monster Energy Supercross

Geschreven op 28 januari 2024
© Motoren & Toerisme