Video: 2019 Classic TT round-up

Afgelopen weekend stond het eiland Man volledig in het teken van de Classic TT. Dat is de Tourist Trophy voor klassieke motoren. Het evenement is kleiner dan de ‘reguliere TT’ en vindt elk jaar tijdens de tweede helft van augustus, in het verlengde van de Manx GP, plaats. De Classic TT vormt meteen ook de afsluiting van het Road Racing Season op het eiland Man.

Ook dit jaar stonden er weer heel wat bekende namen aan de start van de Classic TT. We denken dan aan  rijders zoals John McGuinness, Michael Dunlop, David Johnson. Uitschieters waren er voor Bruce Anstey die op zaterdag de Dunlop Lightweight Classic TT  wist te winnen. Een prestatie van formaat voor de bijna 50-jarige Nieuw-Zeelandse legende die het afgelopen jaar (opnieuw) tegen kanker streed. Voor Straffe Madam Maria Costello was er een mooie rol weggelegd in de  Bennetts Senior Classic TT waarin de voorzitter van de TT Riders Association (de belangenvereniging voor TT-deelnemers) knap vierde werd op een Paton.

Helaas werd ook de Classic TT niet van tragedie gespaard. Tijdens de Senior Classic TT kwam de ervaren Nieuw-Zeelander Chris Swallow om het leven. Chris was de zoon van Bill Swallow, een levende legende in de Classic racerij.

In de video’s hieronder zie je de samenvattingen van de vier races van de 2019 Classic TT.

 

Bennetts Senior Classic TT

Dunlop Lightweight Classic TT

 

Locate.im Junior Classic TT

RST Superbike Classic TT

Samenstelling: Bart Jacobs

Foto: Classic Team Suzuki

Video: YouTube.com/TT Races official

Geschreven op 29 augustus 2019
© Motoren & Toerisme