Ténéré Travel Trophy 2024

De Ténéré werd in 2023 zijn 40 jaar en Yamaha vierde dat met een gepast feestje: de Ténéré Travel Trophy. Dat is niet alleen een mooie alliteratie, maar het was ook een succesvolle reistrophy voor Ténéré-rijders die het graag wat uitdagender hebben. 

Die eerste editie kon meer dan 100 rijders chermeren, en daarom moest Yamaha geen twee keer nadenken om een vervolg te organiseren. 

In Noord-Frankrijk werd een Frans château omgedoopt tot Ténéré Town. Na de eerste nacht stond de Ténéré Experience op het programma, een dag met masterclasses, clinics, workshops en outrides op een 33 hectare groot offroad speelterrein om de deelnemers voor te bereiden op de reis. Na deze pwarming begonnen de deelnemers aan een reis van 5 etappes dwars door Frankrijk, Andorra en Spanje, tot aan de finishlijn in de Spaanse Pyreneeën.   

 

De Ténéré Travel Trophy keert terug in 2024. Op zaterdag 8 juni ontmoeten 150 avonturiers elkaar bij het eerste bivak in de Duitse deelstaat Beieren. Na de Ténéré Experience op zondag 9 juni, begint op maandag 10 juni de reis van 5 etappes door Duitsland, Oostenrijk, Slovenië en Kroatië. Deelnemers kunnen rekenen op routes van de gebaande paden, met een flinke dosis onverharde wegen. Voor wie dat wil zijn er volledig verharde alternatieve routes beschikbaar.

Na het ontbijt op zaterdag 15 juni is het programma afgelopen en vervolgt iedereen zijn eigen weg met motortassen vol onvergetelijke herinneringen.

De ticketprijs voor het evenement bedraagt € 999,00. Deelnemers hebben de mogelijkheid om een optioneel Dealer Package af te nemen voor € 800,00, waarbij de deelnemer kan genieten van diverse gemakken: een check-up van de motorfiets bij de dealer, motortransport, bus- en vliegreis en bagagetransport. 

Meer info en inschrijvingen via https://www.teneretraveltrophy.com/

Geschreven op 7 december 2023
© Motoren & Toerisme