Sportnieuws: Van Horebeek uit, Genot in Belgisch MXoN-team

Op anderhalve week van de Motocross of Nations, die dit jaar in het Italiaanse Mantova plaats vindt, moest bondscoach Johan Boonen op zoek naar een vervanger voor Jeremy Van Horebeek. Routinier Van Horebeek is aan z'n eerste seizoen voor het Beta fabrieksteam bezig. Omdat de Italiaanse constructeur nieuw is in het motorcross (de laatste passage van Beta dateerde uit de vroege jaren '80) valt er nog veel test- en ontwikkelingswerk te verrichten. Het SDM-team dat Beta's inbreng in de MXGP runt, wenste zich op de verdere ontwikkeling van de 450 cc machine te richten. Ergens is dat een logische beslissing want straks (modeljaar 2023?) wil Beta z'n crossmotoren natuurlijk ook in productie gaan brengen en commercialiseren.

Jeremy Van Horebeek, hier aan het werk tijdens de GP van België in Lommel, hielp Beta terug op de kaart te zetten in het MX, maar moet nu verstek geven voor de Cross der Naties.

De vervanger van Jeremy Van Horebeek in het Belgische Motorcross der Naties-team wordt de Limburger Cyril Genot. Genot is relatief onbekend en geen vaste GP-rijder, maar wel een full prof die z'n brood verdient in de ADAC MX Master. Die Duitse wedstrijdserie is het grootste nationale kampioenschap van Europa. De Limburger rijdt in de ADAC MX Masters op een KTM van het Sarholz KTM-team en staat momenteel 4e in de tussenstand. Tijdens z'n enige GP-deelname van dit jaar, in Lommel, wist Genot zonder veel problemen een 15e en 12e plaats te scoren. Net als in Lommel wordt de Motocross of Nations op een zanderige bodem verreden. 

 

Tekst: BJ

Foto's: Sarholz KTM en Beta Press

Geschreven op 15 september 2021
© Motoren & Toerisme