Sport-video: Zeges voor Anderson en Craig in Anaheim III

Voor de derde en laatste maal dit seizoen trok het AMA Supercross-circus naar Angel Stadium in Anaheim. De baan lag er nu moeilijker dan voorheen bij, zeker in de 250 West-klasse eisten de 'whoops' een zeker tol. Maar Anaheim bleek ditmaal geen scherprechter te zijn in de titelstrijd van beide kampioenschappen. Beide leiders deden een goede zaak Orange County en kunnen nu met vertrouwen uitkijken naar de volgende ronde in Minneapolis, die ook de eerste van het seizoen aan de East Coast zal zijn.

Highlights AMA 450 SX

Hoe Eli Tomac (Monster Energy Star Racing Yamaha) ook probeerde, dit weekend kon hij de zege niet pakken in Angel Stadium. Maar met een 2e plaats achter de ongenaakbare Jason Anderson (Monster Energy Kawasaki) en voor Justin Barcia (Troy Lee Designs Red Bull GASGAS), blijft Tomac op titelkoers.

Tussenstand AMA 450 SX-kampioenschap (na 6 van 17 ronden):

1. Eli Tomac (Yamaha) - 134 ptn.

2. Jason Anderson (Kawasaki) - 122 ptn

3. Chase Sexton (Honda) - 116 ptn.

 

Highlights AMA 250 SX West 

Christian Craig is bezig aan een heel sterk seizoen met veel regelmaat. Zeker op de typische Californische bodemsoort waarmee het circuit in Angel Stadium wordt opgetrokken blijkt de rijder uit Temecula ongenaakbaar. De Monster Energy Star Racing Yamaha-rijder ging met alledrie de zeges in Anaheim aan de haal en lijkt nu recht op de titel af te stevenen. Zeker nu Hunter Lawrence (Hondar Racing Corporation) na de zware crash in de whoops afgevoerd moest worden. De jonge Australiër heeft nu een kleine zes weken de tijd om terug fit te geraken voor de volgende 250 SX West-ronde (in Seattle). 

De jongens van het 250 SX East beginnen volgende week zaterdag aan hun kampioenschap in het US Bank Stadium in Minneapolis.

Tekst: BJ

Foto: Kawasaki USA

Video: YouTube.com/Monster Energy 

Geschreven op 13 februari 2022
© Motoren & Toerisme