Special Metal: Triumph Rocket3 R Black & GT Triple Black

De Triumph Rocket 3 is al een speciale motorfiets an sich, al was het maar vanwege z’n indrukwekkende cilinderinhoud. Sinds de machtige triple, twee jaar geleden, in z’n huidige gedaante op de markt gebracht werd, werden er wereldwijd zo’n 8.000 exemplaren van verkocht.

Rocket 3 R Black

De Rocket 3 laat zich niet onder één noemer vangen. Je kan ‘m als (ultra)dikke cruiser beschouwen, maar ook als ‘muscle bike’. Dat laatste slaat dan vooral op z’n immense trekkracht die het koppel van 221 Nm genereert. Om al die kracht beheersbaar te houden is de machine voorzien van bochten-ABS en -tractiecontrole en vier verschillende rijmodi.

 

Triumph pakt met zwart, héél veel zwart, uit op de Rocket 3 R Black en GT Triple Black. Op beide modellen zijn het koplamphuis, het vliegenschermpje, de radiatorbeschermers, het zadel en de achtersteven in zwart uitgevoerd. Verder werden ook het onderste gedeelte van de vorkpoten, de kroonplaten en de stuurklem in die kleur uitgevoerd. De koppeling- en remhendel zijn nu van zwart geanodiseerd staal. 

De donkere accenten werden ook doorgetrokken op het machtige triple motorblok, waarvan de spruitstukken en hitteschilden nu in zwart uitgevoerd zijn. De cover van de luchtinlaat kreeg een laag zwarte poederlak, net als de einddempers.

Ook de afwerking mag er zijn met gefreesde spiegels uit zwart geanodiseerd staal en een koolstofvezel voorspatbord.

 

Rocket 3 R Black

Basisuitrusting

Beide modellen komen standaard met LED-verlichting, een hill-hold-controlesysteem, cruisecontrol-systeem, sleutelloze ontsteking en een USB-poort. Op de Rocket 3 GT Triple Black komen daar nog eens verwarmde handvatten bovenop.

 

Rocket 3 GT Triple Black

Toch hebben beide modellen nog een optielijst. Die omvat: een tweewegs quickshifter, een bandendruk-meetsysteem en een connectiviteitssysteem met GoPro-bediening, Google Maps bocht-na-bochtnavigatie en een connectiviteits-app voor je smartphone.

De Rocket 3 R Black en GT Triple Black staan vanaf midden april bij de Triumph-dealers.

Rocket 3 R Black

De Rocket 3 R Black zal respectievelijk € 23.500 (B) en € 28.000 (NL) kosten, terwijl de GT Triple Black voor € 24.300 en € 29.000 over de toonbank gaat.

Rocket 3 GT Triple Black

Tekst: BJ

Foto's: Triumph Motorcycles

Geschreven op 10 maart 2021
© Motoren & Toerisme