Special Metal: Brill Motorcycles 1090r

Groot-Brittannië heeft er een nieuwe constructeur van premium motorfietsen bij. Niet echt, maar toch ook ergens weer wel. Want de start-up Brill Motorcycles spitst zich toe op het ontwerpen en ‘ontwikkelen’ van motorfietsen voor de Metaverse. Tenzij je de voorbije weken en maanden absoluut geen TV keek of kranten las, heb je uiteraard al van de Metaverse gehoord. Het is de virtuele wereld waarin we, toch als het van Mark Zuckerberg en andere e-visionairs afhangt, straks een deel van ons leven in doorbrengen.

Nu al worden er kleren voor de Metaverse verkocht, en stilaan druppelen zowat alle andere goederen die we in de echte wereld kennen, ook de virtuele binnen. Zo ook motorfietsen, de Brill Motorcycles 1090r bijvoorbeeld. De 1090r van start-up Brill is speciaal voor de Metaverse ontworpen en ‘voorzien’ van een hybride motor. Virtueel is zo’n hybride aandrijving natuurlijk een stuk makkelijker te realiseren. Brill Motorcycles ziet de 1090R als een Bugatti op twee wielen, een motorfiets die zowel luxe  als snelheid uitstraalt.

Dat neemt niet weg dat de renderings van de Brill Motorcycles 1090r er uitzien als die van de superbike van de toekomst. Bij het bekijken ervan kwam het water dan ook al in onze mond te staan. De Brill 1090r is dan ook tot in detail uitgewerkt. Hieronder zie je de koolstofvezel remschijf, de futuristische remklauw, en het onderste van een Öhlins vorkpoot, die er al even onuitgegeven als de rest van de motorfiets uitziet. Ook de markeringen op de Pirelli voorband zijn zichtbaar. Voorlopig is  Öhlins de enige naam van een bestaande onderdelenleverancier die duidelijk te lezen is op de renderings. We mogen er dus min of meer van uitgaan dat Brill Motorcycles een akkoord heeft met het Zweedse merk voor een samenwerking op virtueel vlak.

Ook het dashboard mag er wezen op de Brill 1090r. Het bestaat namelijk niet uit één of twee maar wel drie delen. Middenin zien we duidelijk een GPS-aangedreven navigatiesysteem, terwijl rechts het toerental en de snelheid – in MPH maar er zal ook wel een mogelijkheid zijn omdat in km/u omgezet te zien – digitaal worden weergegeven. Op het scherm links wordt de hellingshoek van het achterwiel weergegeven. Bovenop de kroonplaat staat er ook een digitaal slot waarmee je de Brill 1090r ontgrendelt, of vergrendelt. 

De vormgever van de Brill Moto 1090r is OIL. OIL is een Britse digital creator, grafisch ontwerper en artiest. OIL is afgestudeerd in Transport Design en werkte eerder al aan andere NFT-projecten (non-fungible token). De Brill Moto 1090r is een NFT, wat maakt dat je er voor altijd eigenaar in de Metaverse van zult zijn. Maar je kan de motorfiets eventueel ook tweedehands doorverkopen.

Meer over de 1090r en Brill Motorcycles vind je op www.brillmoto.com

 

Tekst: BJ

Foto's: Brillmoto.com

Geschreven op 2 februari 2022
© Motoren & Toerisme