Rally-legende Sébastien Loeb nieuwe ambassadeur Indian Motorcycle

Indian Motorcycle kondigt een nieuw partenariaat met Sébastien Loeb aan, die een ambassadeursrol voor het merk gaat vervullen. Loeb is een levende legende van de Franse sport, die na een succesvolle carrière als jeugdgymnast, zich via het talentendetectie-programma 'Rally Jeunes' van de Fédération Française de Sport Automobile (FFSA) tot in het WK Rally wist op te werken. Tussen 2004 en 2012 veroverde Loeb negen seizoenen achter elkaar de wereldtitel in de rally.  Maar Loeb is veel meer dan alleen een 'rallyman'. Naar analogie met andere grote kampioenen uit de geschiedenis van de autosport kwam Loeb ook in andere disciplines uit. Zo verdiende hij z'n sporen in het WK Rallycross, de Dakar-rally, maar ook het WTCR (WK Toerwagens) en de 24 Heures du Mans. 

Dat Loeb zelfs op z'n 47e nog niets van z'n scherpte is verloren bleek vorige maand nog, toen hij tweede werd in de Dakar-rally, met het ProDrive-project BRX, na de Qatarees Nasser Al-Attiyah. Eén week later werd Loeb de allereerste winnaar van het nieuwe hybride-tijdperk in het WK Rally, door met z'n M-Sport Ford Puma Hybrid de Rallye de Monte-Carlo te winnen!

Dat Loeb ook van motorfietsen houdt is al langer bekend. Af en toe duikt hij in Franse motormagazines op, als gast-testrijder en dat zowel op straat- als enduromotoren. Z'n rol als merkambassadeur voor Indian Motorcycle dankt Loeb aan de FTR R Carbon die in z'n garage staat. 

"Ik ben heel blij om samen te werken met Indian, maar ik wordt vaker achter het stuurwiel van een auto gezien dan aan het stuur van een motorfiets. Maar ik heb altijd motor gereden vanwege de verschillende beleving. Ik hou ervan om telkens wanneer ik de kans krijg te rijden, of het nu op het circuit is, of op de weg. De FTR heeft volgens mij de kwaliteiten om plezier te beleven aan alle mogelijke tempo's", zegt Loeb over z'n ambassadeursrol. 

"We zijn tevreden om samen te werken met Sébastien Loeb, die een charismatische en getalenteerde persoonlijkheid is. Tijdens onze ontmoeting, ontdekte ik een echte enthousiast, uiteraard van auto's, maar ook van motorfietsen en dan vooral machines met karakter zoals de FTR", licht Indian Motorcycles Frankrijk-baas Pierre Adouin, de 

Tekst: BJ

Bron: persbericht Indian Motorcycle

Foto's: Indian Motorcycle

Geschreven op 3 februari 2022
© Motoren & Toerisme