Nieuwigheden Indian 2019

Het in 1901 opgerichte Amerikaanse merk komt in 2019 met enkele nieuwe technieken voor hun Chief, Springfield & Roadmaster. 

Het merk introduceert in navolging van andere producenten drie rijmodi; Tour, Standard en Sport. Deze standen hebben een direct effect op de gasrespons, naargelang de situatie en het rijgedrag van de bestuurder. Om het rijcomfort in stedelijke omgeving te verhogen, wordt de achterste cilinder in bepaalde omstandigheden gedeactiveerd. Dit zal resulteren in minder motorwarmte en trillingen tijdens stilstand en traag bewegend verkeer. De cilinder wordt onmiddellijk gereactiveerd als het gashendel wordt opengedraaid voor een maximale power output.

De herontworpen stoomlijnkappen zorgen voor een betere luchtstroom rond de rijder. Deze kan volledig worden gesloten of opengezet naar gelang de weersomstandigheden.

Tenslotte heeft het audiosysteem een upgrade gekregen. Zo is er een dynamische equalizer die naargelang de snelheid het volume aanpast naar het optimale niveau om te compenseren voor wind-, rol- en motorgeluiden.

 

Geschreven op 7 september 2018
© Motoren & Toerisme