Nieuwe BMW's voor Poolse 'Policja'

BMW Motorrad leverde onlangs de laatsten van in totaal 503 R 1250 RT-P's. De aanbesteding voor deze motorfietsen was de grootste ooit voor de Poolse Nationale politie en kadert in een nieuw verkeersveiligheidsplan van overheid en politie. 25 exemplaren van de Policja R 1250 RT-P's gingen naar het nationale opleidingscentrum van de politie in Legionowo in de buurt van Warschau. De overige BMW's zullen voortaan op wegen overal in Polen te zien zijn. 

De R 1250 RT-P is de politieversie van de populaire boxer-toermachine. De machine is een allrounder die zowat elke taak moet aankunnen. Die taken kunnen variĆ«ren van specifieke politieopdrachten op de snelweg tot het escorteren van hoogwaardigheidsbekleders in een stedelijke omgeving. De Poolse politie opteerde voor de R 1250 RT-P vanwege de superieure ergonomie die bij lange afstanden van doorslaggevend belang kan zijn, maar ook omwille van de handelbaarheid van de machine. 

De levering van de 503 politieversies van de R 1250 RT is niet de eerste samenwerking tussen BMW en de Policja. Vijf jaar geleden leverde de Duitse constructeur ook al een aantal 330i xDrive berlines die als anonieme auto's ingezet worden door de Poolse nationale politie. 

Tekst: BJ

Foto's: BMW Group Press

Geschreven op 7 februari 2023
© Motoren & Toerisme