MY23: Kymco AK 550

Kymco lanceert voor dit modeljaar de 2e generatie van de AK 550. Deze dikke motorscooter, aangedreven door een paralleltwin blok dat 53 pk aan 7.500 opm genereert. Zes jaar na de intiële lancering wordt de AK 550 toergerichter, of beter gezegd een stuk capabeler om comfortabel lange afstand te overbruggen.

De hertekende voorpartij en het windscherm, dat vanaf nu af aan elektrisch bediend wordt, beschermen volgens Kymco zowel rijder als passagier beter tegen rijwind en regen. Op het dashboard, met connectiviteitsmogelijkheden, zijn de gegevens voortaan een stuk beter leesbaar. De rijpositie werd comfortabeler doordat de treeplanken een stuk verder naar voor doorlopen en de hertekende combinatie van zadel en ruggesteun.

Om de afstanden tussen agglomeraties te overbruggen is de AK 550 nu standaard met een cruisecontrole-systeem uitgerust. Dat systeem werkt samen met de elektronische gashendel. Een tractiecontrole-systeem zorgt samen met het bochten-ABS voor de actieve veiligheid van de AK 550.

De AK 550 Premium wordt in de loop van dit voorjaar leverbaar en zal dan  € 10.999 kosten.

 

Tekst: BJ

Foto's: Kymco

Geschreven op 10 januari 2023
© Motoren & Toerisme