MY23: Harley-Davidson Fast Johnnies

2023 is een feestjaar voor Harley-Davidson en dat betekent dat de 120-jarige Motor Company nieuwe uitvoeringen van bestaande modellen lanceert. Boven het normale Harley-Davidson-gamma kenden we al de CVO-modellen en de Icons (beperkt tot één per jaar), de Anniversary Collection en nu komt daar ook de Enthusiast Collection bij. Deze modellijn wordt afgetrapt met de Fast Johnnies, of beter gezegd een Fast Johnnie-versie van drie bestaande modellen. 

Sneak Peek: 2023 Harley-Davidson CVO Street Glide en Road Glide

Harley-Davidson toont de toekomst van het merk met deze CVO-modellen.

De Fast Johnnie Enthusiast-collectie is een hommage van Harley-Davidson aan de muscle car-cultuur en dan meer bepaald aan het vaak sublieme spuitwerk en de prestatiegerichte van deze auto's. De Fast Johnnie-collectie dankt haar naam aan 'Johnnie the pig', het varkentje dat begin jaren '20 van de vorige eeuw de eerste mascotte van het Harley-Davidson Racing-team was.

Harley-Davidson brengt meteen 3 verschillende Fast Johnnie-modellen uit in de Enthusiast Collectie. Allemaal zijn het 'geblingde' versies van bestaande modellen

 

Fast Johnnie Low Rider ST

De Fast Johnnie heeft een Celestial Blue basiskleur met witte custom-afwerking. Daarnaast herken je deze motorfiets aan het Enthusiast Collection-logo op het achterspatbord. Verder krijgt deze motorfiets een Fast Johnnie-logo op de linkerzijde van de tank, rechts wordt dat een traditioneel 'bar and shield' Harley-logo.

Fast Johnnie Street Glide ST

Fast Johnnie Street Glide ST

Fast Johnnie Road Glide ST

Ook op de Fast Johnnie-versies van de Street Glide ST  en Road Glide ST wordt de Celestial Blue-hoofdkleur gebruikt in combinatie met een afwerking in wit. Daarnaast vind je natuurlijk ook de logo's van de Enthusiast Collection en Fast Johnnie op deze machines terug. Voor deze toermodellen zijn ook nog een aantal accessoires, zoals een bagagerek en deksels voor de in de zijkoffers ingebouwde speakers, als optie te verkrijgen.

 

Tekst: BJ

Foto's: Harley-Davidson Media

Video: YouTube.com/Harley-Davidson

Geschreven op 3 mei 2023
© Motoren & Toerisme