MY23: Harley-Davidson CVO-modellen

Ook in het jubileumjaar waarin het z'n 120e verjaardag viert, gaat Harley-Davidson nog twee nieuwe CVO-modellen uitbrengen. Harley komt voor modeljaar 2023 met een CVO-versie van de Street Glide en de Road Glide. Opvallend daarbij is dat beide modellen vooral prestatiegericht zijn. Een eerste indicatie daarvoor is een onuitgegeven versie van het Milwaukee-Eight motorblok dat maar liefst 121 Cubic Inch (of 1983 cc) longinhoud zal hebben. Bovendien krijgt dit blok ook variabele kleptiming. 

Deze CVO-modellen moeten een nieuw tijdperk voor The Motor Company inluidden. Een tijdperk waarin modellen als de Street Glide en Road Glide er wellicht scherper en moderner gaan uitzien. De silhouette van beide modellen is in deze CVO-versie alvast van helemaal hertekend van aan het voorspatbord tot aan de zijkoffers. De ontwerpen zijn, volgens Harley-Davidson Design-baas Brad Richards evenwel onmiskenbaar Harley-Davidson, maar tegelijkertijd ook vernieuwend. 

2023 Harley-Davidson CVO Street Glide

Het Custom Vehicle Operations-departement van Harley-Davidson geeft maar met mondjesmaat informatie over deze twee nieuwe CVO's. We weten dus dat er een Milwaukee-Eight VVT 121 in steekt. Verder kregen ze ook een volledig nieuwe ophanging. Op beide is duidelijk een upside-down voorvork te zien (waaraan dikke Brembo-remmen hangen) en ook het infotainment-systeem zou helemaal vernieuwd worden. Daarbovenop komen natuurlijk de nieuwe ontwerpen van beide modellen, die ze bij Harley-Davidson "dramatic" noemen.

2023 Harley-Davidson CVO Road Glide

De volledige specificaties van de nieuwe CVO Street Glide en Road Glide krijgen we pas op 7 juni te horen. Op die dag zal Harley-Davidson ons ook een glimp op z'n toekomst gunnen.

 

Tekst: BJ

Foto's: Harley-Davidson  Media

Video: YouTube.com/Harley-Davidson

Geschreven op 26 april 2023
© Motoren & Toerisme