MY21: Royal Enfield ontsluiert de Meteor 350

Royal Enfield benadrukt in hun persbericht dat ze de ambitie koesteren om te blijven groeien in het segment van de middenklasse. Vijf opeenvolgende jaren zetten ze nu al een groei van telkens veertig procent neer. De nieuwe Meteor 350 moet deze trend doortrekken. 

De Meteor werd onlangs gelanceerd in de thuismarkt India, en op 9 december zal die worden voorgesteld aan de Europese pers. Maar we geven u toch al graag een voorproefje mee. De motor leent zijn naam van zijn voorvaderen. Al in 1952 werd deze naam voor het eerst gebruikt als typeaanduiding op een Royal Enfield, en nu  69 jaar later is het tijd om die naam te herintroduceren. De Meteor is het product van een intense samenwerking tussen de twee technische centra, die van Chennai in India en Bruntingthorpe in de UK.

royal enfield meteor 350

Een viertakt 349 cc-eencilinder zal het hart vormen van deze nieuwkomer met twintig pk aan 6.100 opm. Er zullen vijf versnellingen zijn en een benzinetank van 15 liter die in een breed palet aan kleuren beschikbaar zal zijn. Ook de smartphone wordt niet vergeten en een aparte display naast de toerenteller toont je eenvoudig de weg op basis van Google Maps en de Royal Enfield applicatie. Verdere details volgen later net als de prijs en de officiĆ«le leveringsdatum, maar denk aan het eerste kwartaal van volgend jaar. 

royal enfield meteor 350

Royal Enfield pakt weeral uit met dromerige beelden van de vrijheid waarheen de motor ons kan brengen, kijk vooral zelf. 

Tekst: Charly de Kinderen

Foto's: Royal Enfield

Geschreven op 10 november 2020
© Motoren & Toerisme