MY21 Ducati XDiavel en Scrambler 800

Bij Ducati is het grootste nieuws natuurlijk de nieuwe Multistrada V4, maar ook andere modellen in het gamma krijgen een update. Euro5 speelt daar begrijpelijkerwijze een grote rol in. Zo zullen de XDiavel en Scrambler 800 families aan die vereisten voldoen in 2021. Daarnaast krijgen ze ook wat nieuwe versies en kleurstellingen.

XDiavel

Twee nieuwe versies vervoegen de gelederen: de Dark en Black Star. Het duister trekt duidelijk aan in het duivelse universum. De Dark krijgt een mat zwarte afwerking en moet elegante soberheid uitstralen. De Black Star refereert naar de wereld van de sportwagens, met een sportieve look en rode accenten, zoals de cilinderkoppen.

Scrambler

Eerder dit jaar werd al de 1100 Dark PRO gelanceerd, en daar komen nu nog wat kleinere broertjes bij in de 800 tak van de familie. De Nightshift vertoeft met zijn donkere kleuren in een light-versie van de duivelse universum. Opvallend zijn de op de stuuruiteinde gemonteerde caé-racer spiegels. De Dessert Sled krijgt er voor 2021 een sprankelende blauwe kleurstelling bij, en refereert dankzij visuele details naar de Enduro’s uit de jaren 80, met de gouden velgen als eyecatcher. Tot slot krijgt de Icon het iconische Ducati rood in het pallet.  

Geschreven op 12 november 2020
© Motoren & Toerisme