MY21: BMW G 310 R

Dat BMW’s kleinste roadster een Euro 5-update zou krijgen, was al langer duidelijk. BMW lanceerde in oktober immers al het GS-broertje van de G 310 R.  Ook voor deze kleine (313 cc) ééncilinder heeft de introductie van de Euro 5-emissienormen geen effect op de prestaties. Het maximale vermogen bedraagt nog steeds 34 pk (aan 9.500 opm), terwijl het koppel piekt op 28 Nm (aan 7.500 opm).

BMW geeft de G 310 R voortaan ook een anti-hopkoppeling waardoor de machine zich minder grillig zou gedragen bij het terugschakelen. Voortaan beschikt de machine ook over een LED-koplamp en dit richtingaanwijzers. De koppeling- en remhendels zijn op vier verschillende groottes verstelbaar.

Omdat het oog ook wat wil zijn de covers van de alternator, de koppeling  en de waterpomp, alsook de handgreep voor de passagier nu in de kleur Titanium Grey Metallic uitgevoerd.

Kleuren

De G 310 komt in twee basiskleuren:

Cosmic Black

Polar White

Daarnaast is er ook nog het optionele Sport Style, een combinatie van Limestone Metallic met rode R-graphic op de zijpanelen, een rood frame en rode wielen.

Tekst: BJ

Foto’s: BMW Group Press

 

Geschreven op 19 november 2020
© Motoren & Toerisme