Klassiekernieuws: Moto Guzzi Museum heropend

Het Moto Guzzi Museum in Mandello del Lario heropende vorige week en viert de geschiedenis van het merk Moto Guzzi en z’n motorfietsen, triomfen en helden. Het gerenoveerde museum speelt in op het nieuwe project, dat reeds gepresenteerd werd, om de eigenlijke Moto Guzzi-fabriek conservatief te renoveren. Dit zal van de hele industriële site een echte hub maken die toegankelijk zal zijn voor het publiek.

Het museum biedt liefhebbers een volledig vernieuwde bezoekerservaring, waarbij de buitengewone collectie motorfietsen nu onderverdeeld is in drie grote themagebieden met productiemodellen, racemodellen en militaire modellen, nauwkeurig gerangschikt in chronologische volgorde. De verzameling zeldzame en fascinerende modellen is de enige in zijn soort wereldwijd en telt 160 exemplaren die de afgelopen maanden zorgvuldig en minutieus zijn gerestaureerd, een kostbare operatie die volledig is uitgevoerd door Moto Guzzi's eigen personeel.

Van de G.P., een uniek model dat dateert van vóór de oprichting van Moto Guzzi, tot de nieuwste modellen die momenteel in productie zijn, zoals de V85 TT. Een bezoek aan de collectie is dan ook een unieke reis door de geschiedenis van dit Italiaanse merk.

Onder de bewonderenswaardige fietsen die te zien zijn, zijn de G.T. "Norge" uit de late jaren '20, de Sport 15, een futuristische creatie uit de jaren '30; de Guzzino uit de jaren '40, de Falcone, die destijds een cultureel begrip werd, de Galletto 192, en de V7 Sport, de belichaming van sport voor jongeren in de jaren '70. De collectie gaat verder met de V50, de supersportieve Daytona 1000, de meer recente Griso en de onconventionele MGX-21.

Zo moet de volledig gerenoveerde industriële site in Mandello del Lario er straks gaan uitzien. Foto: Moto Guzzi

Toegang tot het Moto Guzzi Museum is geheel gratis en dat via de beroemde rode poort aan de Via Parodi 63 in Mandello del Lario van maandag tot en met zaterdag.

Het museum is van maandag tot en met donderdag geopend van 14.30 uur tot 16.30 uur en bezoeken moeten vooraf worden gereserveerd. Op vrijdag en zaterdag is de openingstijd verlengd tot acht uur, is de toegang vrij van 10.00 tot 18.00 uur en zijn er rondleidingen beschikbaar indien vooraf gereserveerd.

Ga voor meer informatie naar de website http://www.motoguzzi.com

 

Bron: persbericht Moto Guzzi

 

Geschreven op 2 mei 2022
© Motoren & Toerisme