Industrienieuws: Trevor Motorcycles begint met productie

Een dik jaar nadat u hier voor 't eerst over Trevor Motorcycles kon lezen, is de Antwerpse start-up klaar voor de productie van z'n eerste model, de DTRe Stella. Dat maakte Trevor mede-oprichter en product director Jeroen-Vincent Nagels bekend in een communiqué. 

De Trevor DTRe is nu helemaal doorontwikkeld. Dat gebeurde ondermeer door testwerk op het circuit van de Nederlandse overheidsdienst Rijksdienst Waterstaat. Verder werd er nauw samen gewerkt met motorpartner Saroléa Performance Technology.  Dat maakt dat de typegoedkeuring voor Trevors eersteling nu zo goed als rond is. Op papier wordt de DTRe een enduro (L3e-A1E). Dat komt omdat de regelgeving nu eenmaal niet in een categorie 'flattracker' voorziet. Hierbij is de achterbrug van de Trevor breder geworden en de achterdemper is offset naar links verplaatst. Daarbij zit nu ook de bekabeling van de motor aan de bovenkant waardoor die korter en ook beter beschermd is. Vooral bij off-road gebruik, en dus ook op de dirttrack, zien we de voordelen van al deze verbeteringen.

 

Trevor loopt momenteel dus warm om de eerste productiebatch van 300 motoren te bouwen en in het verdere verloop van dit jaar uit te leveren. De eerste 300 Trevors DTRe zullen allemaal straatlegaal zijn (op enkele tientallen DTO’s voor flat track scholen na) en meteen uitsluitend in de hoogste “Stella” uitvoering. Een uitrusting met allemaal premium onderdelen van merken zoals AFAM, Beringer, Domino, Excel, Haan Wheels en vooral ook Saroléa Performance Technology.

Meer over Trevor op www.trevormotorcycles.com

 

Bron: persbericht Trevor

Foto's: Trevor Motorcycles

Geschreven op 29 april 2022
© Motoren & Toerisme