Industrienieuws: Piaggio wint patentrecht-zaken tegen Peugeot

De Piaggio Group heeft binnen de tijdspanne van enkele dagen twee belangrijke juridische overwinningen tegen Peugeot Motocycles geboekt. Zowel het Tribunal Judiciare in Parijs, als een rechtbank in Milaan verklaarde het Franse merk schuldig aan het schenden van een Europees patent. Dat patent nam de Piaggio Group om de technologie achter de driewielige MP3 scooter te beschermen. Het betreft meer bepaald het systeem waardoor de MP3 in de bochten gaat overhellen.

Zowel de Italiaanse als Franse rechtbank bevond Peugeot Motorcycles schuldig aan plagiaat. De rechtbank in Parijs veroordeelde Peugeot Motocycles ook tot het betalen van een schadevergoeding van € 1.500.000 aan Piaggio. Verder mag het Franse merk geen drie driewielige scooters, die een gelijkaardig systeem gebruiken, meer bouwen op Frans grondgebied en ze ook niet promoten, marketen, importeren of exporteren, gebruiken of bezitten.

Het Italiaanse vonnis stipuleert dat Peugeot Motocycles de Metropolis niet meer mag importeren, noch exporteren (in/uit Italië) en verbiedt daarbij ook alle marketing en advertenties rond het model. Bovendien moet Peugeot voor elke Metropolis die 30 dagen na het ingaan van het vonnis nog verkocht wordt een boete van € 6.000 betalen. Bovendien moet elke ‘namaak scooter” binnen de 90 dagen na het vellen van het vonnis uit de handel genomen worden.

 

Tekst: BJ

Foto: Piaggio 

Bron: persbericht Piaggio Group

 

 

Geschreven op 22 september 2021
© Motoren & Toerisme