Industrienieuws: Kawasaki investeert in de toekomst

Kawasaki laat zich niet uit het veld slaan door de coronacrisis. Zoveel is duidelijk wanneer je de plannen van de Japanse constructeur hoort. Het gaat volop investeren in z'n fabrieken, in onderzoek en ontwikkeling naar nieuwe aandrijvingsvormen én het richt een compleet nieuw bedrijf op om korter op de bal te kunnen spelen.

265 miljoen USD dat is hoeveel Kawasaki de komende vijf jaar investeert om z'n productie in de Verenigde Staten en de rest van de wereld gevoelig te verhogen. Naast een uitbreiding van de bestaande fabriek in Lincoln (zie openingsfoto), in de noordelijke Amerikaanse staat Nebraska, koestert Kawasaki ook nog plannen voor een productiefaciliteit in Mexico. Daarnaast verhoogt Kawasaki ook de investeringen in de ontwikkeling van nieuwe producten. Het gaat dan naast motorfietsen ook om de zogenaamde Mules (UTV's), ATV's en JetSkis. Er wordt vooral gekeken naar innovatieve producten met elektrische-, hybride- of waterstofaandrijving.

In Japan richt Kawasaki begin oktober een nieuw bedrijf op. Kawasaki Motors Ltd. zal alle 'powersports'-activiteiten (motorfietsen, UTV's, ATV's, JetSkis) samenbrengen in één bedrijf en dat als onderdeel van de Kawasaki Heavy Industries-groep. Op die manier denkt Kawasaki sneller te kunnen inspelen op trends binnen een snel veranderende wereld.

 

Bron: persbericht Kawasaki

Foto: Kawasaki

 

Geschreven op 14 september 2021
© Motoren & Toerisme