Industrienieuws: Erwin Van Hoof business director powersports-divisie Duell

Onze landgenoot Erwin Van Hoof is met onmiddellijke ingang benoemd tot lid van het Management Team van Duell Corporation en krijgt zo de verantwoordelijkheid voor de powersports divisie van de groep. Deze divisie omvat de categorieën motorfiets, ATV, bromfiets, sneeuwscooter, marine en tuinmachine. Sinds oktober 2019 was Van Hoof reeds werkzaam als Export Development Manager. De functie van business director is nieuw bij Duell en Van Hoof zal deze vanaf 2 februari invullen.

"Ik ben blij dat Erwin Van Hoof het Management Team van Duell komt versterken. Hij brengt zijn brede ervaring uit de internationale powersports groothandel en retail mee en is zeer vertrouwd met Duell's klanten en leveranciers. We zien grote kansen om onze powersports divisie in Scandinavië en Europa verder te ontwikkelen", zegt CEO Jarkko Ämmälä.

"Ik ben verheugd deze verantwoordelijkheid voor de Duell's powersports business unit op me te nemen. We bieden een sterk merkenportfolio op de Europese markt en ik zie een goed groeipotentieel in Scandinavië en de rest van Europa", zegt Erwin Van Hoof, Business Director Powersports.

De implementatie van deze volledig nieuwe positie is het startpunt van een algemene en bredere herstructurering van de powersports -ctiviteiten bij Duell die de meest relevante business units betreft: product management/inkoop, verkoop en marketing/communicatie. Onderdeel van de nieuwe structuur is een reorganisatie van de sales unit die in de toekomst zal worden geleid door de Nederlandse sales expert Roy Beumer, die sinds 2020 verantwoordelijk is voor de succesvolle Benelux business en nu verschillende centraal Europese landen onder zijn hoede krijgt.

Duell werd 40 jaar geleden opgericht in Finland en is anno 2023 één van de grotere spelers op de markt als het over de distributie van aftermarket producten voor motorfietsen, bromfietsen en ATV's gaat. 

Insider-Interview: Erwin Van Hoof

Bron: persbericht Duell

Geschreven op 2 februari 2023
© Motoren & Toerisme