Indian Motorcycle blijft DTRA Flat Track Series ondersteunen

Indian Motorcycle verlengt zijn steun aan de groei van de basis van alle motorsport: het flat track racen. Na een succesvol jaar, met het winnen van het kampioenschap in 2017, werd Indian Motorcycle in 2018 de naamgevende partner van de DTRA (Dirt Track Riders Association). Dit leidde tot een grotere investering in het European Flat Track circuit. Ook dit jaar is Indian Motorcycle trots het sponsorcontract te verlengen en verder te investeren in de sport in Europa.

De Dirt Track Riders Association heeft recentelijk de data en details bekendgemaakt van de races in het kader van het Indian Motorcycle Flat Track Nationals 2019 kampioenschap. De nieuwe European Series kent de meest populaire klassen. De spectaculaire Hooligan-klasse met op street bikes gebaseerde motoren komt aan de start tijdens drie van de belangrijkste races. Naast de UK Flat Track Nationals en de European Series, breidt de DTRA het groeiende UK Hooligan Championship uit tot een totaal van 6 races.

 

De DTRA organiseert ook het Europees kampioenschap Flat Track.

DTRA-Race Director Anthony Brown zegt hierover:

“2019 is een belangrijk jaar voor de DTRA en we zijn blij met de blijvende steun van Indian Motorcycle. In het seizoen 2018 zagen we een enorme toename in de belangstelling voor het Flat Track racen in Europa. Er kwamen zoveel rijders van over de hele wereld langs, dat het ons een goed idee leek de belangrijkste Europese Flat Track races te nemen en het eerste officiële Indian Motorcycle European Flat Track Championship samen te stellen.

We hopen dat het nieuwe kampioenschap het startpunt zal betekenen voor iets heel bijzonders: een manier om een podium te bieden aan het talent dat we in Europa zien opkomen. De winnende Pro-Series rijder gaat als prijs naar Amerika om het daar op te nemen tegen de concurrentie in een race, met dank aan vriend van de DTRA Johnny Lewis van Moto-Anatomy.”

Indian Motorcycle stimuleert rijders om toch vooral actief te worden: de races die door DTRA worden gerund staan open voor alle niveaus: van Rookies tot Pro-Riders. Een racekalender en een overzicht van de mogelijkheden om deel te nemen zijn te vinden op www.dirttrackriders.co.uk

 

Bron: Indian Motorcycle

Foto: Indian Motorcycle/Tom Bing

Geschreven op 28 januari 2019
© Motoren & Toerisme