Eurosport vol gas het nieuwe MotoGP-seizoen in!

Ook in in 2019 geeft Eurosport -Home of the MotoGP in Nederland en België- weer vol gas. We beginnen het nieuwe motorsportseizoen met de GP van Qatar. Van 8 tot en met 10 maart gaan alle remmen los op het Losail International Circuit. Op 8 maart kunnen motorsportfans vanaf 11:45 terecht op Eurosport 1 voor de vrije training van Moto3, Moto2 en natuurlijk de MotoGP. Op zaterdag 9 maart word je al vroeg in het zadel geholpen, tussen 11:15 en 14:00 uur zijn de derde vrije trainingen te zien, met tussen 15:30 en 18:45 de kwalificaties. Wie pakt de eerste pole van het seizoen?

Zondag 10 maart is natuurlijk racedag op Eurosport 1 en de Eurosport Player! Mis geen minuut van de eerste races van het seizoen:

12:30-14:00 Warm-up

14:00-15:00 Voorbeschouwing

15:00-16:15 Moto3 Race

16:15-17:45 Moto2 Race

17:45-19:00 MotoGP Race

Marc Marquez komt weer als regerend wereldkampioen aan de start.

Uitbreiding Raceteam 

Het commentaar bij de MotoGP wordt dit seizoen opnieuw verzorgd door het deskundige duo Frank Weeink met co-commentator Peter Bom. Diederick de Vries en Patrick van den Goorbergh nemen wederom het commentaar bij de Moto2- en Moto3-series voor hun rekening. Tijdens de races van Jerez, Assen, Oostenrijk, Silverstone, Misano, Aragon & Valencia wordt het team versterkt door verslaggever Herbert Cool die de MotoGP-uitzendingen op en rond het circuit zal begeleiden. Herbert werkt bij Eurosport als commentator, is fanatiek MotoGP-fan en heeft voor Eurosport gefungeerd als analist tijdens de Olympische Spelen van 2018. 

Qatar wederom opener

De GP van Qatar staat sinds 2004 op de kalender. De race op het 5.4 kilometer lange circuit in de buurt van Doha werd in 2018 gewonnen door Andrea Dovizioso, vóór de latere wereldkampioen Marc Marquez. Kan de Italiaan dit jaar weer voor een vliegende start zorgen of gaat good old Valentino Rossi misschien weer meedoen om de overwinning?

Met Bo Bendsneyder heeft het Nederlandse RW Racing-team eindelijk weer een Nederlandse rijder in dienst.

Bo Bendsneyder

In de Moto2 zijn alle Nederlandse ogen natuurlijk gericht op het jonge talent Bo Bendsneyder. De 19-jarige coureur kon door een blessure, opgelopen na het ontploffen van zijn motorblok, het seizoen 2018 niet afmaken, maar is inmiddels volledig hersteld. Nu in dienst bij het Nederlandse RW Racing Team is hij vol vertrouwen voor het nieuwe Moto2-seizoen en wil iedere week in de punten eindigen.

Eurosport dé bestemming voor motorfans

Zowel op TV als online is Eurosport, exclusief rechtenhouder van de MotoGP, dé bestemming voor de Nederlandse motorfan. Geen enkele zender brengt zo veel motorsport op de buis. Niet alleen is Eurosport in Nederland en België de enige uitzendrechtenhouder van de MotoGP, Moto2 en Moto3, maar ook het WK Superbikes, het British Superbikes kampioenschap en de WK’s Endurance en MXGP zijn, grotendeels live, te zien bij de zender.

 

Bron: persbericht Eurosport

Foto's: Eurosport

Geschreven op 5 maart 2019
© Motoren & Toerisme