Dealer-nieuws: Meeusen Motoren Kempen voortaan in Geel

De BMW Motorrad-concessie van Meeusen Motoren Kempen is sinds kort gehuisvest op een nieuwe locatie in Geel. De nieuwe garage van ruim 2.000 m² kwam tot stand na een grondige verbouwing van het oude fabriekspand van Geel Plastic Films. De werken startten ongeveer een jaar geleden. Het eindresultaat is een milieuvriendelijk en energieneutraal modern gebouw met veel ruimte voor een optimale klantenbeleving waarin de BMW-motoren, hun toebehoren en service centraal staan.

Sinds de opstart is Meeusen Motoren in al die jaren sterk gegroeid zowel in de verkoop als wat de service betreft. Omdat klantenservice en professioneel advies centraal staan, werd het team gaandeweg uitgebreid met nieuwe medewerkers. “We zijn er ons vandaag meer dan ooit van bewust dat het succes van de concessie mee gerealiseerd wordt door onze medewerkers. We zorgen er dan ook voor dat de klanten altijd op hun ervaring kunnen rekenen”, onderlijnt zaakvoerder Dirk Meeusen.

“Om te kunnen voldoen aan de steeds hogere eisen van het merk BMW Motorrad volstond onze bestaande concessie in Meerhout op een bepaald moment niet meer. Het plan was eerst om die te vernieuwen. Maar toen 500 meter verderop het fabriekspand van Geel Plastic Films vrijkwam, grepen we die kans meteen”, aldus de enthousiaste zaakvoerder.

Energieneutraal gebouw

De oude fabriek werd grondig onder handen genomen en verbouwd. In minder dan een jaar tijd werd het pand omgetoverd tot een moderne concessie van 2.000 m². In de nieuwe showroom is er veel plaats voor de nieuwe BMW-motoren, occasies, accessoires en een kledingshop. Een deel van het gebouw wordt ingericht als ‘heritage showroom’, een belevingsplek waar bezoekers oude motoren kunnen bewonderen. Verder is er in het gebouw ruimte voor een atelier en een magazijn.

 

We beschikken nu niet alleen over een supermoderne concessie qua stijl en uitstraling. Het gebouw is ook milieuvriendelijk en energieneutraal. We halen energie uit zonnepanelen en aardwarmte”, benadrukt Dirk Meeusen trots.

Laadpunten

Het volledige bedrijfsterrein van Meeusen Motoren in Geel is 9.000 m² groot. Op de parking vooraan staan 4 laadpunten in het vooruitzicht dat ook motoren in de toekomst meer de elektrische toer op gaan. Achter de showroom ligt nog een 3.000 m² grote parking. In deze concessie werken in totaal 8 mensen, waarvan 4 techniekers. De vestiging van Meeusen Motoren in Wijnegem heeft alles bij elkaar 11 medewerkers in dienst.

Meeusen Motoren Kempen is gevestigd aan de Winkelomseheide 241 in Geel. De concessie van Meeusen Motoren Antwerpen bevindt zich aan Vosveld 11a in Wijnegem.

Meer informatie www.meeusenmotoren.be

 

Bron: persbericht Meeusen Motoren

Geschreven op 24 februari 2021
© Motoren & Toerisme