De Benelux krijgt er een nieuw merk bij

Vanaf 1 mei 2024 vertegenwoordigt importeur MotoMondo het - voor de Benelux nieuwe - QJMOTOR. Als onderdeel van de vooraanstaande Geely groep, behoort QJMOTOR tot één van de grootste motorfietsfabrikanten. 

QJMOTOR, opgericht in 1985, produceert jaarlijks meer dan een miljoen motorfietsen en motorscooters, evenals hun eigen motorblokken. Met 13 locaties en meer dan 5000 medewerkers in 130 landen, voldoet het aan strenge kwaliteitsnormen zoals de IATF 16949-certificering. Strategische partnerschappen met merken als Harley-Davidson en Peugeot dragen bij aan hun wereldwijde succes.

Ook op het racecircuit behaalt QJMOTOR mooie resultaten in Moto3 en Moto2, en vanaf 2024 neemt het deel aan het WorldSSP wereldkampioenschap supersport met de SRK 800 RR, te zien op TT Circuit Assen. QJMOTOR is een dochteronderneming van de Geely Group, actief sinds 1997 in de auto-industrie, met merken als Volvo, Polestar en Lotus in haar portfolio. Geely richt zich ook op onderzoek en ontwikkeling, met projecten zoals eigen communicatiesatellieten en een samenwerking met NIO voor verwisselbare auto-accu's.

De modellen van QJMOTOR worden gekenmerkt door sportieve designs en maken gebruik van bekende merken zoals Brembo en Bosch. Alle modellen worden geleverd met 3 jaar garantie. In de loop van juni 2024 worden de eerste modellen leverbaar in Nederland, België en Luxemburg. Om een landelijke dekking van QJMOTOR te waarborgen, wordt er momenteel een netwerk van gedegen dealers opgezet.

Hieronder een overzicht van alle modellen. Meer informatie vind je op hun website.

SRT 700 X Touring

Samenstelling: Charly de Kinderen

Foto's: QJMOTOR

Geschreven op 16 april 2024
© Motoren & Toerisme