Chroom in regenboogland

Zuid-Afrika als reisbestemming stond al lang op ons verlanglijstje maar van een motorreis in dat prachtige land durfden we amper dromen. Een info-avond van de Vlaamse reisorganisator Network On Wheels trok ons echter over de streep om het avontuur in te duiken. Na een jaar aftellen en voorbereiden treffen we in Zaventem 30 enthousiaste motorrijders en passagiers uit heel Vlaanderen aan. Vanaf het eerste moment zit de sfeer helemaal juist.

 

Na een lange vlucht staan we te popelen voor de eerste kennismaking met Kaapstad, een boeiende wereldstad met een mix van Westerse en Afrikaanse invloeden. Om even op adem te komen doen we het de eerste dag rustig aan met een verkenning van de stad en een uitstap naar Robbeneiland. ’s Avonds trekt de ganse groep naar het bekende Belgische restaurant Den Anker in het levendige Alfred&Victoria Waterfront. De ideale manier om de overgang naar het andere continent rustig te laten verlopen. Kaapstad is niet de grootste stad van Zuid-Afrika – dat is Johannesburg – maar wel veruit de boeiendste. Hier kristalliseert zich de essentie van de regenboognatie. Het zakencentrum heeft de flair van een miniatuurversie van Manhattan, terwijl de nabijheid van de zee dan weer aan San Francisco of Barcelona doet denken, samen met een snuifje koloniale sfeer in de stijl van New Orleans leidt dat tot een opwekkende melting pot. Het decor van de majestueuze Tafelberg waarrond de stad gedrapeerd ligt, geeft het geheel nog een extra dimensie.

 

Tekst en foto’s: Filip Porte

 

De volledige versie van dit artikel lees je in de ‘Alle Toerisme’ deluxe-editie van Motoren & Toerisme die vanaf 17 januari bij de betere krantenwinkel ligt. Je kan ‘Alle Toerisme’ ook in onze tijdschriftenwinkel.be kopen.

Geschreven op 16 januari 2019
© Motoren & Toerisme