BMW Motorrad presenteert ‘The Great Getaway’

Dat BMW Motorrad ook met de R 18 de toerkaart volop trekt, mag duidelijk zijn. De constructeur gaat nu, samen met partner Elephant Moto, motorreizen organiseren om z’n ‘Big Boxer‘ verder te promoten. Volgend jaar worden er drie verschillende bestemmingen aangedaan van waaruit begeleide groepsreizen zullen vertrekken.

In maart 2022 staat het Centraal-Amerikaanse land Costa Rica op de planning. Een maand later gevolgd door Portugal (april-juni) en in de nazomer (augustus-oktober) worden er reizen in de Amerikaanse staat Oregon georganiseerd. Tijdens de achtdaagse groepreizen wordt er op motorfietsen van de R 18-familie gereden. De reis omvat verder een toergids, hotelaccomodatie en maaltijden, pechbijstand en een uitgebreid gezelschapsprogramma. Of beter gezegd, aan alles wordt gedacht.

 

Naast het toeren langs grillige kustlijnen, wouden en bergen zullen de deelnemers ook kennis kunnen maken met verborgen plekjes en interessante mensen. Maar er wordt ook van de lokale gastronomie geproefd.

Per groep zullen er maximaal twaalf deelnemers zijn en wordt er dagelijks tussen de 150 en 200 kilometer gereden. Een vast onderdeel van elke reis wordt de ‘Urban Day’ waarop de deelnemers ondergedompeld worden in de cultuur van een bekende stad. In Costa Rica is dat San José, in Portugal Lissabon en in Oregon is dat Portland.

Meer informatie over ‘The Great Getaway’ vind je op http://thegreatgetaway.net/

 

Tekst: BJ

Foto: BMW Motorrad Press

Video: YouTube.com/BMW Motorrad

Geschreven op 16 november 2021
© Motoren & Toerisme