Adventure-video: Met een BMW R 1250 GS Adventure in de GS Safari

Een vijf dagen lange tocht door de Australische deelstaten Victoria en New South Wales, zo kan je de editie 2023 van de BMW GS Safari het best samenvatten. Adam Riemann is zowat de bekendste fotograaf/videomaker in de Australische motorwereld én heeft een geschiedenis met zowel de BMW GS als de GS Safari.

Die GS Safari wordt jaarlijks op poten gezet door BMW Motorrad Australia voor de ‘lokale’ eigenaars van een GS-model van de Beierse fabrikant. Adam Riemann kreeg een uitnodiging voor de editie van dit jaar. Op vijf dagen tijd verbond de GS Safari Healesville in de staat Victoria met Bathurst (bekend van het Mount Panorama-circuit en de Bathurst 1000) in New South Wales. Om het feest compleet te maken mocht Riemann dat doen op een gloednieuwe R 1250 GS Adventure Rallye X. En neen, die variant zijn we niet vergeten op te nemen in onze editie 2023 van  Alle Motoren. De Rallye X is door BMW Motorrad Australia samengesteld voor de Australische markt, met de specifieke vereisten van een motorfiets voor de Australische ‘bush’ in het achterhoofd.

 

R 1250 GS Adventure Rallye X

 

Deze Australische GS Adventure krijgt er in Rallye X-trim een sportuitlaat, een laag rallye zadel, stuurverhogers, offroad banden en extra LED mistlampen bij. Verder is deze Rallye X voorzien van de Comfort, Touring en Dynamic packs.

Tekst: BJ

Foto en video: YouTube.com/ARiemann

Foto: BMW Motorrad Australia

Geschreven op 4 april 2023
© Motoren & Toerisme