Productnieuws: RST V4

Dit nieuwe 1-delige motorpak V4 werd door de RST-raceafdeling ontworpen voor races. Het is op dit moment het meest geavanceerde racepak uit de collectie. Deze nieuwe race-uitrusting is voortgekomen uit een nauwe samenwerking tussen onze raceafdeling en de coureurs Ian Hutchinson, de man die 16 keer de Isle of Man TT op het eiland Man op zijn naam heeft staan, en Alex Lowes, drie keer winnaar van de Suzuka 8 Hours.

 

Het 1-delige motorpak V4 is voor het grootste deel uitgevoerd in kangoeroeleer, aangevuld met rundleer. Dankzij de vervaardiging uit kangoeroeleer is het pak extra licht en soepel, waardoor de coureur minder snel vermoeid raakt op het circuit. Tegelijkertijd biedt het pak een verhoogde slijtvastheid – een absolute vereiste voor de races. Daarnaast zijn het zitvlak en de onderarmen, de meest gevoelige zones bij een val, extra verstevigd met rundleer. Ook is dit racepak uitgerust met een aramidevoering, voor nog meer veiligheid. De binnenkant van de elleboog is verstevigd met panelen van Superfabric. Dit is een ultra-slijtvaste textielsoort die functioneert als slider: bij een val ga je niet rollen maar blijf je glijden, dankzij het ruwe oppervlak met studs van keramiek. Het rekbare en stevige Scholler Keprotec-textiel maakt het pak soepel en geeft de rijder bewegingsvrijheid. Ten slotte zijn de naden ter versteviging dubbel of zelfs driedubbel gestikt, zodat het risico op scheuren van de panelen minimaal blijft.

Voor nog meer comfort is het V4-pak uitgevoerd met geperforeerde panelen op de voor- en achterzijde. Zowel de polsen, de kraag als de onderkant van de broekspijp zijn afgewerkt met neopreen, om huidirritatie te voorkomen. Verder zorgen siliconen-applicaties op deze delen van het pak ervoor, dat handschoenen en laarzen beter blijven zitten. Het model V4 is onderscheidend vanwege de maatvoering en zelfs verkrijgbaar in halve maten. Er zijn dertien maten verkrijgbaar, zodat het pak bij iedereen als gegoten zit.

De V4 is ruim voorzien van impactprotectie, zowel geïntegreerd als extern. Het pak heeft schouder- en knieprotectoren met sliders van TPU (thermoplastisch polyurethaan), die ervoor zorgen dat je bij een val over het wegdek blijft glijden in plaats van rollen, zodat letsel wordt beperkt. Het slijtvaste TPU biedt technisch gezien een betere weerstand dan protectoren gemaakt van carbon. De externe protectoren van de V4 zijn uitgerust met sliders, die zorgen voor minder wrijving. Hierdoor blijf je beter glijden bij een val. Het pak is uitgerust met geïntegreerde CE-gekeurde heup-, elleboog-, rug-, en knieprotectoren. Al deze protectoren zijn niveau 2, behalve de knieprotectoren, die zijn niveau 1. Bij het pak worden knie- en elleboogsliders geleverd in de kleur wit. Er zijn ook gekleurde modellen verkrijgbaar als accessoire.

 

Bron: persbericht RST/Bihr

Foto’s: RST

Geschreven op 7 juni 2019
© Motoren & Toerisme