Damen biedt veiligheid op maat

Damen Motorkleding heeft een nieuwe raceoverall aan haar assortiment toegevoegd met het Tech-Air airbagsysteem van Alpinestars 

Sinds 1 mei 2018 heeft het in Breda gevestigde Damen Motorkleding een samenwerkingscontract getekend met Alpinestars voor de bevoegdheid van het plaatsen en onderhouden van het Tech-Air airbagsysteem. Daarmee is het het enige bedrijg in de Benelux dat bevoegd is om deze delicate werken uit te voeren. 

In samenwerking met diverse MotoGP coureurs heeft Alpinestars het Tech-Air Airbag systeem ontwikkeld. Het Tech-Air Race vest is een airbagsysteem met 4 sensoren die onafhankelijk en onafgebroken data geven aan de Airbag Control Unit (ACU). De airbag komt in slechts 45 milliseconde tot volledige ontplooiing. Deze vest wordt ingebouwd in een eendelige reaceoverall en kan na ‘explosie’altijd terug scherp gesteld worden. Daarvoor moet de overall nu niet meer terug naar Italië gestuurd worden. 

Met de maatwerk-service van Damen is een perfecte pasvorm gegarandeerd. Een volledig op maat gemaakt raceoverall inclusief het Alpinestars Race vest is verkrijgbaar vanaf een stevige € 2999,90.

Geschreven op 12 november 2018
© Motoren & Toerisme