Buff 2.0

Tijd voor een klein wist-je-dat-je: Antonomasie is een synoniem voor merkverwatering. Dat wil zeggen dat een merknaam verwatert tot een soortnaam. Bic is een klassiek voorbeeld, Kodak was ooit een ander voorbeeld. BUFF is er ook eentje, want voor velen is die merknaam verworden tot een term die alle sjaalachtige kledingstukken omvat. In de motorwereld is een ‘buff’ voor velen een onmisbaar accessoire, en dat wordt nu nog beter.

Het verhaal van BUFF begint 25 jaar terug op het moment dat Juan Rojas het idee krijgt om een multifunctionele sjaal te maken. In de stoffabriek van zijn familie produceert hij de eerste samples van een naadloze en kokervormige sjaal van elastisch en ademend microvezel. Hij draagt de eerste versie van de Original BUFF tijdens zijn avonturen op de motor en in de bergen. Velen zullen hem later volgen.

Nu heeft BUFF in samenwerking met HeiQ een innovatieve stof ontworpen die ervoor zorgt dat vocht extra snel verdampt. Hierdoor ontstaat een verkoelend effect waarbij de Coolnet UV+ daadwerkelijk kouder wordt dan de omgeving. Zo blijf je altijd op de juiste temperatuur, ongeacht de inspanning.

Recyclage

En er zijn nog meer positieve eigenschappen. De ultralichte stof van de Coolnet UV+ is voor 95% gemaakt uit gerecyclede plastic flessen. Deze worden tot kleine stukjes verwerkt waar vervolgens vezels van worden gemaakt. De vezels worden geweven tot een sterke, elastische stof die zijn pasvorm behoudt. Dankzij een speciaal procedé kan de Coolnet UV+ in vier verschillende richtingen worden uitgerekt, wat in combinatie met het naadloze ontwerp voor maximaal draagcomfort zorgt. De stof is behandeld met een antibacterieel middel waardoor de BUFF extra lang fris blijft. Het leukste van al is dat een originele Buff met Coolnet UV+ je nergens meer dan € 17,95 mag kosten. Geen geld voor heel wat comfort.

Geschreven op 18 juni 2019
© Motoren & Toerisme